15.12.2015.

[VIDEO] Božić u Ivanić-Gradu

Hladno i maglovito subotnje jutro na Trgu Vladimira Nazora mirisalo je na kuhano vino, čaj i kolače. Počeo je “Božić u Ivaniću 2015.”.

Ovogodišnji “Božićni sajam” jedan je od najljepših i najbogatijih do sada. U prekrasnom okruženju, kojeg dodatno obogaćuje nova blagdanska rasvjeta, u dvanaest dana trajanja sajma, svim posjetiteljima, bogatom ponudom predstavit će se brojni gradski ugostitelji, obiteljska gospodarstva i obrtnici koji će svoje proizvode ponuditi u 6 prigodnih drvenih kućica.

Bogat dopodnevni program obilježio je prikaz živih jaslica i nastup Folklornog ansambla Insula Ivanich, a od 16 sati program se nastavio nastupom djece osnovnih škola Đure Deželića i Stjepana Basaričeka te Udruge „Tvornica smijeha“ ,Plesnog centra „Karizma“ i plesne udruge “Magi”. Dok su jedni plesali i pjevali drugi su kitili bor uz pomoć JVP iz Ivanić-Grada.Program je završio uz nastup grupe “Rio”.

Osnovnoškolci iz Ivanić-Grada su, uz malu pomoć uvijek spremnih vatrogasaca, kao završnicu otvorenja Božića u Ivanić-Gradu okitili centralni bor na glavnom gradskom trgu.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Javor Bojan Leš koji je tom prilikom izjavio:
Ove godine je iz gradskog proračuna za organiziranje ove manifestacije uloženo znatno više financijskih sredstava, kupljena je nova blagdanska rasvjeta i 6 prigodnih drvenih kućica u kojima će ugostitelji i ostali obrtnici u vrijeme trajanja ovog sajma, ali i na drugim manifestacijama kroz godinu moći ponuditi svoje proizvode i tako obogatiti turističku ponudu našeg grada. Raduje me što je Trg prepun ljudi na čijim se licima vidi zadovoljstvo onim što smo im ponudili.