09.06.2015.

Obavijest o oštećenim grobnim mjestima i poziv građanima

Djelatnici Komunalnog centra Ivanić-Grad d.o.o. obavijestili su policijsku postaju Ivanić-Grad o razbacanim i oštećenim predmetima na groblju Poljana.

Na grobnim mjestima najviše su oštećene i razbacane ukrasne skulpture, svježe i umjetno cvijeće, vaze, košarice, lampaši i sl..

U razgovoru sa pojedinim vlasnicima grobnih mjesta došli smo također do informacije da su navedena oštećenja djelomično nastala (nije isključena mogućnost) od najezde ptica (vrana) koje u posljednje vrijeme lete u većem broju.

U prilog tome govori činjenica da je veliki broj grobnih mjesta uneređen ptičjim izmetom, ostavljeni su jasno vidljivi tragovi kandži po kamenim nadgrobnim pločama (blatni tragovi), stiropor i spužva koji služe kao stalak za cvijeće su kljunom oštećeni (iščokani).  

Ovom prilikom, pozivamo sve građane koji imaju na navedenom groblju grobna mjesta da provjere da li im je na grobnom mjestu nastalo kakvo oštećenje ili im je nešto od navedenog otuđeno te da nas o istome izvijeste.

Za sve detaljnije informacije slobodno se možete obratiti gđi. Ivanki Habulin u upravu groblja na tel.: 01 2831 054, 099 80 80 320.