19.11.2015.

Srednjoškolci u gradskoj upravi

Učenici četvrtog razreda ekonomskog usmjerenja s razrednicom mr.sc. Jadrankom Dorešić, dipl. oec, iz Srednje škole Ivan Švear Ivanić-Grad, posjetili su 13. studenog gradsku upravu i gradonačelnika Ivanić-Grada Javora Bojana Leša.
 
Na prijemu kod gradonačelnika učenici su mu uručili zahvalnicu za sudjelovanje u realizaciji snimanja amaterskog filma učenika s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama. Učenici su gradonačelniku, osim zahvalnice, uručili i primjerak spomenutog amaterskog filma kojeg su, prošle školske godine, učenici s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama, zajedno s nekoliko učenika iz ekonomskog razreda, snimili za potrebe Smotre učenika u Šibeniku.
 
U istom filmu sudjelovali su i dionici škole koji na posredan ili neposredan način sudjeluju u obrazovanju i životu učenika s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama.
Učenici su razgledali poslovne prostorije gradske uprave i iz prve ruke dobili odgovore na pitanja koja su postavljali.
 
Zanimala ih je problematika zapošljavanja u Ivanić-Gradu i tom prilikom su dobili odgovor vezan za buduće investicije poduzetnika u Ivanić-Gradu kao i mogućnost otvaranja slobodnih radnih mjesta. Također ih je interesiralo hoće li i ove godine grad financirati pripreme za državnu maturu kao i prethodnih godina.
 
Učenici su u gradskoj upravi dobili poziv gradonačelnika da se uključe u „život grada“ jer svojim prijedlozima itekako mogu pridonijeti poboljšanju uvjeta života mladih na našem području.