01.10.2015.

35. rođendan Federacije europskih karnevalskih gradova

Dana 28. rujna 2015., zamjenik gradonačelnika g. Željko Posilović je posjetio Grad Budvu, zajedno sa  članovima FECC-a iz 14 europskih država, a u sklopu organizacije Dies natalis-a odnosno obilježavanja 35. rođendana Federacije europskih karnevalskih gradova, koji se ove godine održava u ovom gradu kroz različite kulturno-turističke programe.

Predstavnike FECC-a, Federacije europskih karnevalskih gradova, je primio doc.dr Srđa Popović, gradonačelnik Grada Budve. Pored Lars Algell-a, glavnog tajnika udruge koja broji oko 500 članova iz 43 države Europe, među kojima se nalazi i Ivanić-Grad sa svojim prepoznatljivim turističkim karnevalom, sastanku su nazočili i predstavnici Nizozemske, Njemačke, Bugarske, Slovenije, Srbije i Ukrajine.

Prijemu kod predsjednika Popovića prisustvovao je i Aleksandar Jovanović, Predsjednik FECC-a za Crnu Goru, ujedno i predsjednik Udruge "Feštađuni", osnivača i organizatora budvanskog karnevala.

Predstavnici država, gradova i karnevalskih udruga unutar FECC-a, koji su prisustvovali sastanku kod gradonačelnika Srđe Popovića zahvalili su na srdačnom dočeku, istaknuli značaj kvalitetno uspostavljenih odnosa s osnivačima karnevala Udrugom "Feštađuni" te njihovom predsjednicom Marijom Pjerotić i naglasili da je ovakav način povezivanja gradova i država značajan, kako sa aspekta poštivanja kulturne i povijesne baštine različitih područja, tako i sa aspekta mnogobrojnih zajedničkih projekata koji mogu se mogu pokrenuti na području turizma, kulture i sporta.