14.10.2015.

U Zagrebu predstavljen program 11. Bučijade

Program 11. Bučijade, koja će se održati 17. i 18. listopada u Ivanić-Gradu, predstavljen je u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Bučijada nudi bogat kulturno-zabavni program za sve generacije, preko 50 različitih događanja te preko 250 izlagača iz cijele Hrvatske, a u ponudu su uključeni i ugostiteljski objekti sa svojim gastronomskim ponudama jela od buče

, rekla je Ankica Bešter, direktorica Turističke zajednice Ivanić-Grada, dodavši kako i ove godine iz Zagreba vozi „Bučko express“, turističko-izletnički vlak. Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš pozvao je sve prisutne na 11. po redu Bučijadu, rekavši:

Ova će Bučijada biti još bolja od prethodne, a vjerujem kako će svatko pronaći ponešto za sebe.

U sklopu Bučijade održavaju se i Dani bučinog ulja i stručni skup „Prehrambene i zdravstvene tvrdnje za bučino ulje – prezentacija rezultata završenog projekta“. Tajnica Udruge proizvođača bučinog ulja, Marica Svetlečić predstavila je projekt analize bučinog ulja radi utvrđivanja točnog udjela vitamina E i linolne masne kiseline u bučinim uljima, a rezultati analize će biti predstavljeni na stručnom skupu u subotu, 17. listopada 2015. godine. Da je bučino ulje kvalitetno potvrđuje i činjenica da je na prošlogodišnjoj Bučijadi prodano preko 3000 litara ovoga ulja.

Predstavljanju programa Bučijade prisustvovala je i glumica, članica ansambla Žar ptice, Amanda Prenkaj koja je kuma ovogodišnje 11. Bučijade, a ujedno i građanka Ivanić-Grada, kao i ljubiteljica proizvoda od buče.

Tekst i foto: Zoran Ožetski