12.10.2015.

ŽRK Ivanić – ŽRK Senia 43:24 (22:13)

Neočekivano visoka, ali do zadnjeg gola zaslužena pobjeda domaćih. Pribojavali smo se Senjkinja, uspomena na proljeće i visok domaći poraz tjerali su na oprez. Niti to šti ih je tek deset doputovalo u Ivanić nije smanjilo napetost, ali kad je utakmica započela nakon nekoliko minuta bilo je jasno tko će pobijediti. Nekoliko početnih pokušaja gošći s lijeve strane razbilo se na Katarini Mrazović, a sve ostalo bilo je premalo za našu obranu. Samo pokoja brzopletost previše spašavala je gošće od veće razlike sredinom prvog poluvremena. Ipak, prema kraju razlika je dosegnula devet golova.

U napadu, osim nekoliko kontri i polukontri, cure su uspjevale odraditi što god naume i probijati obranu Senie sa svih strana. Svi vanjski su zabili, oba krila i pivotmen, golmanice gošći tek poneka obrana.

Trener Abramović je u stožerne igrače naše obrane promovirao dvije djevojke (djevojčice?) ’99. godište (Mrazović, Krznarić), dok je treća sa slomljenim prstom (Petreković, ’98. god.) samo čekala mig da uleti u igru. Naravno, starije cure i dalje su kičma ekipe, ali veseli da igra onih koje dolaze nije tek pokoja kratka epizoda već ono na što ozbiljno svi možemo računati. A ne smijemo zaboraviti da je još pet-šest takvih cura spremno igrati na toj razini, samo ih treba ubaciti u žrvanj. Nije još vrijeme, ali za takvu budućnost marljivo smo se trudili i radili.

Drugo poluvrijeme nastavak prvog, Senjkinje sve više posustaju, kratka klupa uzima danak, a naš drugi ešalon preuzima posao i završava ga s 19 razlike.
Na golu Dubravka Bukovina brani sve bolje i bolje, a posebno moramo zabilježiti povratak među vratnice nakon operacije koljena i stanke od godinu dana Doris Hren koja je gladna igre u malo vremena odmah pokazala svoj talenat i potencijal.
Ostale cure neka se ne uvrijede što nisu spomenute, ali sve su bile dobre, baš onako kako bismo željeli da su uvijek.
Čestitke cijeloj ekipi i treneru Abramoviću koji želi cure zadržati na zemlji jer ako želimo više, puno rupa još treba zakrpati.

Sljedeće kolo idemo lanjskim prvoligašicama Samoboru. Uz respekt i ozbiljnost spremni smo uzeti dva nova boda.

SD Žeravinac, 10.10.2015.
II liga zapad, 3. kolo
Gledatelja 150
Ivanić – Senia  43:24 (22:13)
ŽRK Ivanić
Kralj, Petreković, Kinderman 1, Forko 1, Krznarić 1, Mrazović 7, Krnjević 8, M.Pezić 4, Ajduk 6, Jambrek 4, Bukovina, D.Pezić 2, Damjanović 1, Hren, Orlović 4, Gunjača 4
ŽRK Senia
V.Rukavina 3, Brčić 7, Matičić 5, Hajdini 2, Lekaj 5, Katalinić, Škrgatić 1, Deželjin, D.Rukavina 1, Legac 

Tekst i foto: Krešimir Krnjević