27.04.2016.

Grad – Udruga Nadbiskup Posilović – Škola

Dana 26. 4. u 15.30 sati u našoj školi je kod gimnazijskih 4A i 4B gostovao gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš. Zajedno s njim školu su posjetili gosp. Mario Mikulić i gosp. Ivan Žarko. Satu su bili nazočni i predmetni nastavnici Josipa Ilić, Josipa Hlevnjak, Silvija Svetoivanec-Marinčić i Mile Marinčić. Radilo se o već isprobanoj praksi od prošle godine, a koju su predložili predmetni nastavnici koji su ujedno članovi Udruge nadbiskup Josip Juraj Posilović. Projekt upoznavanja s osobama koje vode naš Grad, te o funkcioniranju Grada uopće, kao i o planovima i projekcijama za budućnost, posebice kad su u pitanju mladi sastavni je dio predloženog i usvojenog kurikuluma srednje škole Ivan Švear za 2016/17. godinu i vezan je uz predmet građanski odgoj i obrazovanje.

U prvom dijelu sata gradonačelnik je ukratko opisao kako funkcionira naš Grad, zatim su predstavljeni projekti Grada, počevši od onih koji su već u procesu ostvarenja ili su ostvareni, preko onih koji su već dobili sve dozvole i trebaju krenuti u izvođenje, pa do onih čiji se početak izvedbe čeka u narednih 2-3 godine. Napomenuo je i kao vjeruje da će danas sutra neki od naših učenika imati hrabrosti upustiti se u odgovorne zadaće i politiku našega Grada, svojim vlastitim angažmanom.

Nakon prezentacije projekata uslijedila su pitanja. Učenike su osim projekata koji su pred vratima, mostovi, sportski park, prostor između škola i Pučkog učilišta, zanimali i dugoročni projekti poput nadvožnjaka kod Autobusnog i Željezničkog kolodvora. U jednom trenutku jedna učenica je priupitala kad će biti gotov park za pse, na što je gradonačelnik brzo odreagirao da je gotov i otvoren prije po prilici sat vremena. Sat je bio prekratak, ali uvjereni smo izrazito zanimljiv za slušatelje.