26.02.2016.

[VIDEO PRILOG] Proglašenje najboljih sportašica, sportaša i ekipa 2015. godine

Svečanost proglašenja najboljih sportaša Gradske zajednice sportskih udruga Ivanić-Grad za 2015. godinu održana je u Sportskoj dvorani Žeravinec u četvrtak 25. veljače.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš je ovom prigodom najboljim sportašima uručio uručio prigodna priznanja te naglasio - «Brojni podvizi naših sportaša inspiracija su svima nama jer su upravo oni svijetli primjer izvrsnosti Ivanić-Grada. Na nama je ispred Gradske uprave slijediti njihov puls i omogućiti im da i dalje napreduju. 


Stoga su, između ostalog, u tijeku projekti poput uređenja sportsko-rekreacijskog Centra Zelenjak koji obuhvaća izgradnju nogometnog igrališta s tribinama i pratećim sadržajima, izgradnju multifunkcionalnog objekta sa sadržajima streljane, skvoša i ostalih pratećih sadržaja, izgradnju Body building parka kao nastavak postojećeg adrenalinskog parka, uređenje vanjskog okoliša, itd. 


Projekti se kvalitetno nastavljaju na zacrtanu strategiju Grada ali i buduću strategiju turizma koja je trenutno u punom jeku izrade kako bi i kroz sport doprinijeli gospodarskom razvoju ovog kraja. Ovime ćemo maksimalno iskoristiti sportski puls našeg Grada koji će i dalje nastaviti ispisivati, već bogatu, povijesnu knjigu sporta Ivanić-Grada.»

Izvršni odbor Gradske zajednice sportskih udruga je za najbolje u kategoriji mlađe mladeži izabrao rukometašicu Martamariu Peh, jednu od najboljih u 2001. godištu u Hrvatskoj, i borca u kickboxingu Roka Šarića, prvaka Hrvatske i 9. u Europi u point fightu.

Najbolji u kategoriji starije mladeži individualno su članica Kickboxing kluba Ivanić Lucija Vodas, prvakinja Hrvatske u kick-lightu i treća u point fightu, i Jakov Bunjevac, reprezentativac Hrvatske u karateu, prvi na Balkanu, treći u Europi i prvi na Svjetskom kupu u borbama.

Najbolji u kategoriji starije mladeži u kolektivnim sportovima su rukometašica Ana Malec, jedna od najboljih u Hrvatskoj u 2000. godištu, i rukometaš Lovro Malec, kadetski reprezentativac Hrvatske.

Najbolji u seniorskoj konkurenciji su članica Kick boxing kluba Ivanić Ana Filipović, dvostruka prvakinja i viceprvakinja Hrvatske u 3 discipline i reprezentativka Hrvatske, i član Kick boxing kluba Ivanić Ivan Novosel, prvak, viceprvak i dvaput treći na Prvenstvu Hrvatske u više disciplina, i treći na Europskom prvenstvu u kick lightu.

Za najbolju žensku ekipu su odabrane seniorke Odbojkaškog kluba Ivanić-Grad, koje su u sezoni 2014/15. bile druge u 3. ligi Centar Jug, te jesenske prvakinje 2. nacionalne odbojkaške lige, a za najbolju mušku ekipu seniori Muškog rukometnog kluba Ivanić, koji se natječu u Premijer ligi.

Klub godine je Škola nogometne mladeži Naftaš-Ivanića, čije su kadetska i juniorska ekipa ušle u prvu ligu, mlađi pioniri osvojili 2. mjesto u Prvoj ligi iza zagrebačkog Dinama, seniorska ekipa osvojila 2. mjesto u Jedinstvenoj županijskoj ligi, a limači osvojili 1. mjesto u Županijskoj ligi.

Trener godine je Ivica Spevec iz Kick-boxing kluba Ivanić-Grad.

Sportskim nadama su proglašeni karatisti Valentino Ivanić i Nelly Džanić, član Kickboxing kluba Tvrtko Šarić, odbojkašica Leonarda Mužina, rukometašica Mirna Švaljug, nogometaš Luka Belavić, košarkaš Domagoj Frljak, biciklistica Sara Jagić, tenisačica Nika Jakopčević i strijelac u disciplini trap Patrik Kauzlarić.

Gradska zajednica sportskih udruga Ivanić-Grad nagrađuje zlatnim, srebrnim i brončanim plaketama za najmanje 15, 10 i 5 godina neprekidnog rada sportske djelatnike.

Tako su brončane plakete dobili Silvio Horvat iz Škole nogometne mladeži Naftaš-Ivanića i Saša Turkalj i Košarkaškog kluba Ivanić, srebrne plakete Katica Miljan iz Ženskog rukometnog kluba Ivanić, Nenad Tudor iz Škole nogometne mladeži Naftaš-Ivanića i Andrija Matković iz Biciklističkog kluba Ivanić, a zlatnu plaketu Dean Božičević iz Šahovskog kluba Ivanić.