18.07.2016.

Švearovi ekonomisti na završnoj konferenciji EU projekta IN-PODUZETNIK (HR.1.1.11-0177)

U utorak, 12. srpnja 2016. godine, u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika održana je završna konferencija projekta IN PODUZETNIK-Interaktivna baza podataka poduzetnika (HR.1.1.11-0177) kojeg je provodila Zagrebačka županija u partnerstvu s Obrtničkom komorom Zagreb.

U realizaciju projekta bili su uključeni i učenici 2.,3. i 4. razreda ekonomskog usmjerenja Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad.

Osnovni cilj projekta bio je izrada interaktivne baze podataka, u kojoj je trenutno 1749 poduzetnika. Osim pristupa ažuriranim podacima, baza podataka olakšat će komunikaciju potpornih institucija i poduzetnika, kao i poduzetnika međusobno.

U anketiranju poduzetnika i obrtnika sudjelovali su i učenici srednjih strukovnih škola u sedam gradova Zagrebačke županije: Vrbovec, Dugo Selo, Ivanić-Grad, Sveti Ivan Zelina, Samobor, Velika Gorica i Jastrebarsko. Osim toga, u školama je provedeno 15 radionica i promotivne aktivnosti u svrhu poticanja mladih na poduzetništvo.

Projekt se financirao iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Provedba projekta trajala je  godinu dana.

Nakon realizacije projektnih aktivnosti, Zagrebačka županija je organizirala edukacije 'Kako postati poduzetnik' i certificiranje poduzetničkih vještina EBC*L (European business competence licence).

Educirano je nešto više od sto polaznika, a njih 90, nakon uspješno položenog ispita, primilo je međunarodni EBC*L certifikat poslovnih kompetencija.

Učenici i profesorica Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad koji su nakon provedbe projekta sudjelovali na edukaciji Kako postati poduzetnik i uspješno položili EBC*L certificiranje su slijedeći:

Veronika Šubek

Ida Lončarić Klobuk

Anamarija Tomić

Antonela Kučinić

Tamara Vucić

Valentina Tomičić

Gabriela Kovačić

Iva Tomljanović

Margareta Horvat

Marija Rašo

Monika Bradić

Martina Dusper

Kristina Ljubičić

Božo Žabić

Doris Trefilj

i profesorica Josipa Ilić, dipl.oec.

EBC*L certifikate i potvrde o sudjelovanju na programu obrazovanja sudionicima iz Ivanić-Grada uručio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić.

Na konferenciji su sudjelovali i v.d. tajnika Obrtničke komore Zagreb Goran Čanković, voditeljica projekta Gordana Radonić, viša stručna suradnica Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Ema Rački i Tamara Vojvoda iz Obrtničkog učilišta.

Također, konferenciji su prisustvovali i predsjednici i tajnici udruženja obrtnika s područja Zagreba i Zagrebačke županije, članovi Upravnog odbora OKZ, ravnatelji te učenici ostalih škola i poduzetnici koji su sudjelovali u projektu, edukaciji i certificiranju.

Josipa Ilić, dipl.oec.

(izvor: Obrtnička komora Zagreb)