20.06.2016.

19. Memorijal Đure Stjepana Deželića

Paralelno s Fišijadom 19. lipnja je na Zelenjaku održan 19. Memorijal Đure Stjepana Deželića, vatrogasno natjecanje koje okuplja ekipe s područja cijele Hrvatske, a boduje se kao jedno od 5 kola Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice.

Usprkos cjelodnevnoj kiši, nastupilo je 58 od 60 prijavljenih ekipa. U muškoj A konkurenciji su među 18 ekipa prva tri mjesta zauzela odjeljenja DVD-a: Bobovec, Paukovec i Cirkvena, 8. mjesto DVD Breška Greda, 10. Razljev, 12. Bešlinec, 13. Ivanić-Grad, 16. Šumećani i 17. Poljana.
U muškoj B konkurenciji su među 16 ekipa prva tri mjesta zauzela odjeljenja DVD-a Čateks Čakovec, Mladost Kaštel Sućurac i Donja Gračenica.
U ženskoj A konkurenciji je bilo 11 ekipa. Prva tri mjesta su zauzele ekipe DVD-a Šćepanje, Ribnica i Pustakovec-Buzovec-Putjane; vatrogaskinje DVD-a Ivanić-Grad 9. mjesto i DVD Trebovec 10. mjesto.

U ženskoj B konkurenciji je bilo 10 ekipa. Prva tri mjesta su zauzele ekipe DVD-a Malji Mihaljevec, Brezova i Savska Ves.
U konkurenciji profesionalnih postrojbi A kategorije je nastupila JVP Grada Čakovca, a u B kategoriji je prvo mjesto zauzela JVP Grada Varaždina i drugo mjesto JVP Grada Zagreba.Organizator je bila Vatrogasna zajednica Grada Ivanić-Grada, pokrovitelji Grad Ivanić-Grad, Zagrebačka županija i Hrvatska vatrogasna zajednica, a u ime Grada Ivanić-Grada natjecanje je pratio predsjednik Gradskog vijeća Željko Pongrac.

Radojka Šporer