21.06.2016.

4. Fišijada “Branitelji gradu”

U Sportskom parku Zelenjak u Ivanić-Gradu održane su 19. lipnja 2016. dvije tradicionalne manifestacije uz Dan Grada: 4. Fišijada “Branitelji gradu” i natjecanje za vatrogasni kup Hrvatske 19. Memorijal Đure Stjepana Deželića.

Na 4. fišijadu se odazvao rekordan broj od 43 ekipe branitelja, udruga civilnog društva i pojedinaca iz središnje Hrvatske, te gosti UDVDR Tisno i DVD Kompator.

Usprkos kiši, koja je cijeli dan lila kao iz kabla, ni jedna ekipa nije odustala od natjecanja, te je stručni žiri najbolje ocijenio riblji paprikaš ekipe Som iz Kerestinca – Majetić i Ladović, drugo mjesto je osvojila ekipa Jaro i Vuksandić iz Kloštra Ivanića, treće mjesto Valjak i prijatelji iz Ivanić-Grada, a četvrto Časnički zbor Ivanić-Grad – Tepeš i Markić.

Fiševe su ocijenili ugostitelj iz Novoselca Vlado Jajetić, kuhar iz Martinske Vesi Željko Jurčak, i Predrag Vojvodić organizator Fišijade u Strmcu Samoborskom.
Tri najbolje ekipe su za nagrade dobile ručno rađenu opremu za pripremanje kotlovine i roštilja sponzora Sebastijana iz Bestovja.

Fišijadu je otvorio zamjenik gradonačelnika Željko Posilović uz nastup Ženskog vokalnog sastava Ive, a delegacija sudionika predvođena predsjednikom HVIDR-e Ivanić-GRad Ivicom Kozjakom Jokom je položila vijenac na spomenik poginulim braniteljima u gradskom parku.

Organizator 4. Fišijade je bila Udruga HVIDR-a Ivanić-Grad, a pokrovitelji Grad Ivanić-Grad, Zagrebačka županija, Zajednica udruga iz Domovinskog rata Ivanić-Grad i HVIDR-a Zagrebačke županije.

Radojka Šporer