14.06.2016.

Čestitka Gradskog društva Crvenog križa Ivanić – Grad darivateljima krvi

Znam da je darivanje krvi humano, ali moram priznati da nisam znala baš puno o tome.

Palo mi je na pamet da je moj tata dobrovoljni darivatelj krvi i da je najbolje da s njim porazgovaram o tome. Tata mi je rekao da je krv izvor života, teče svakim od nas te da u svakom trenutku netko treba našu krv kako bi  se spasio život. Nisam znala da postoji banka krvi u koju se sprema i čuva za operacije i još puno toga za što ljudi trebaju krv. Sada razmišljam kako je to velika stvar kada svatko od nas dobrovoljnim davanjem krvi može spasiti nečiji život.

Mislim da je to jaka lijepo i da su svi oni koji pomažu drugima nesebični i dragi ljudi. Ja sam još mala za dobrovoljnog darivatelja krvi, sada se moram brinuti o svome zdravlju kao i o prehrani kako bih imala zdravu krv i tako bih mogla nekome pomoći. Mogu reći da mi je sve puno jasnije i da mnogo više znam o dobrovoljnom darivanju krvi. Sigurna sam da bi se i još neka djeca kao i ja htjela pridružiti toj skupini i pomoći drugima.

BILO BI LIJEPO DA I MI RAZMIŠLJAMO KAO DARIVATELJI KRVI I DA UVIDIMO DA S MALO TRUDA MOŽEMO SPASITI NEČIJI ŽIVOT TE POMOĆI ONIMA KOJIMA JE POMOĆ POTREBNA. 

GDCK Ivanić-Grad

 

Hrvatski Crveni križ i GDCK Ivanić-Grad svim darivateljima krvi upućuje iskrene čestitke povodom Svjetskog dana darivatelja krvi - 14. lipnja i zahvaljuje na darovanoj krvi, čime su pomogli liječenju i spašavanju ljudskih života.