23.03.2016.

Teroristički napadi na Bruxelles

Drage Ivanićanke i Ivanićani,

Europsku obitelj duboko je potresao još jedan teroristički napad i to u srcu Europe, u Bruxellesu. Duboko žalimo za izgubljenim životima i suosjećamo s njihovim obiteljima. Naša su srca jučer zastala u trenutku saznanja o ovom tragičnom događaju. Znam da su brojni su građani lijepe naše provjeravali jesu li njihovi članovi obitelji te prijatelji pošteđeni eksplozije. Naime, jedna je bomba eksplodirala i u blizini hrvatskog predstavništva.  Bitno je znati da ovo nije napad samo na Bruxelles, ovo je napad na cijeli svijet koji promovira mir, demokraciju, ljudske slobode, razumijevanje i toleranciju. Terorizam je najveća pošast ovog stoljeća koji nagriza i najsnažnije vrijednosti ljudskog postojanja. I usprkos tome što se europska obitelj suočava s najvećim izazovom do sada, upravo je vrijeme sada za još snažnijom unijom i suradnjom. Upravo sada ne smijemo ustuknuti, niti pokazati lice straha najvećem agresoru ljudskog roda. Upravo iz ovih ovih trenutaka trebamo crpiti snagu kako bi jasno kazali NE terorizmu. 

Iako nas ovakvi trenutci ostavljaju nijemima i tužnima, želim vas sve skupa pozvati da izrazimo sućut obiteljima stradalih ali i da snažno kažemo NE terorizmu na vama jedinstven način. Ako ste odgajani u kršćanskom duhu, posvetite ovaj Veliki tjedan i svoje molitve stradalima i jasnom NE terorizmu. Ako slavite u bilo kojem drugom vidu život i istinske ljudske vrijednosti posvetite par svojih trenutaka stradalima i u svom izričaju jasno kažite NE terorizmu. Možete čak cijeli svoj dan posvetiti poginulima, njihovim obiteljima i jasnom NE terorizmu. Nek' svaka vaša aktivnost bude prožeta ovom posvetom da i na ovaj jedinstven i dostojanstven način ispratimo odlazak poginulih, da podržimo njihove obitelji te da jasno i gromoglasno kažemo NE terorizmu. 

Upravo s ovim ciljem u petak, 25. ožujka na prozore Gradske Uprave postavit ćemo lampione kako bi ispratili nevine živote, podržali njihove obitelji te jasno kazali NE terorizmu. A ispred Grada Ivanić-Grada i Gradske Uprave u 10h zaustavit ćemo sve svoje aktivnosti i minutom šutnje odat ćemo počast stradalima i njihovim obiteljima, i to svatko na svom radnom mjestu. 

 

Javor Bojan Leš

Vaš Gradonačelnik