18.05.2016.

Dan zaštite prirode – putovanje bijele rode

Povodom Svjetskog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode RH pozivamo Vas na promociju edukativno ekološke igre  „Putovanje bijele rode“

u subotu, 21. svibnja 2016. u 10 sati
u prostoru OŠ Stjepana Basaričeka, Ivanić-Grad.

Igrom želimo upozoriti javnost i educirati najmlađe na opadanje broja zaštićene vrste bijele rode zbog nestanka njihovih prirodnih staništa. Bijela roda jedna je od najpopularnijih ptičjih vrsta u Hrvatskoj, ne samo zbog legende da rode nose djecu već i zbog suživota s čovjekom. Igra je nastala u okviru sporazuma o suradnji potpisanog između JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, Udruge Zlatno doba iz Ivanić-Grada i OŠ Stjepana Basaričeka, a namijenjena je osnovnoškolcima. Igru je izradio Sven Nemet prema nacrtima učenika OŠ Stjepana Basaričeka, a izdala ju je Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije.

Predstavljanje igre biti će u sklopu 3. Festivala igračaka koji se održava 21. i 22. svibnja 2016. godine u Ivanić Gradu gdje će sva zainteresirana djeca moći i zaigrati igru. Prijave za igru će biti na info pultu ispred škole  u subotu od 10:30 sati a u nedjelju od 9:30 sati do 17:00 sati, a igrat će se svaki puni sat. Najbolji igrači osvajaju nagrade. U sklopu predstavljanja edukativno ekološke igre, obilježit će se i petnaest godina postojanja i uspješnog rada udruge Zlatno doba.

 

Ravnateljica:

Martina Glasnović