18.04.2017.

Ivakop d.o.o. predstavio Projekt "Burza igračaka" - zamijeni za igru!

Komunalno društvo Ivakop sudjelovalo je s projektom Burza igračaka na 4. Festivalu igračaka koji se 8. i 9. travnja održao u Ivanić – Gradu. Ove godine suradnja je ostvarena s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanić – Grad. Igračke koje nisu zamijenjene tijekom Festivala donirane su GDCK-u čiji djelatnici će ih raspodjeliti korisnicima u potrebi te ih time razveseliti pred nadolazeće blagdane.

Na samom Festivalu bile su predstavljene i drvene stalaže za zamjenu koje su od danas postavljene na lokacijama gdje će se moći vršiti zamjena igračaka i igara. U Ivanić – Gradu stalaža je postavljena u Gradskoj knjižnici, u Općini Kloštar Ivanić u Dječjem vrtiću Proljeće, a u Općini Križ na dvije lokacije – u Općinskoj knjižnici te Dječjem vrtiću Križ. Namjera kod izrade stalaža i postave na frekventna mjesta bila je na zanimljiv način potaknuti djecu, a time i roditelje, da počnu prakticirati zamjenu igračaka i igara koje više ne koriste.

Projektom “Zamijeni za igru” promiče se ponovna upotreba predmeta, ne samo igračaka, koji se više ne koriste kroz zamjenu ili pronalaženje nove vrijednosne upotrebe u skladu s načelima kružne ekonomije.