07.08.2017.

Tjedno izvješće Policijske postaje Ivanić-Grad - 31.7.-6.8.

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirana su 2 kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti, a radi se o kaznenim djelima Krađe od kojih je utvrđen počinitelj jednog djela te je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 13 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 2 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.

Od strane ove Postaje podnijeto je 7 optužnih prijedloga, i to 2 za prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 2 iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i 3 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U proteklom tjednu dogodile su se 2 prometne nesreće sa lakše povrijeđenim osobama.

Smatramo potrebnim napomenuti da će zbog povećanog broj sudionika u prometu mopeda, motociklista i biciklista, a koji svojim ponašanjem učestalo čine prekršaje, policijski službenici prema spomenutim skupinama pojačano nastaviti preventivno-represivne mjere, a s ciljem zaštite i poboljšanja općeg stanja sigurnosti u cestovnom prometu.

Budući da je započela sezona korištenja godišnjih odmora kada je dio kuća i stanova duže vrijeme prazan, mole se svi građani da poduzmu potrebite mjere samozaštite svojih objekata i imovine, te savjetujemo slijedeće:

- zaključavanje vrata bez obzira koliko dugo ćete biti odsutni iz svoga doma

- ne zaboravite na otvorene prozore ili balkonska vrata

- ne ostavljajte ključeve stana ili kuća na mjestima dostupnim drugim osobama (npr. ispod otirača, u vazama za cvijeće, ispod kamena itd)

- ključeve stana i poštanskog sandučića ostavite kod susjeda ili druge osobe od povjerenja, koja se provjeravati stan i prazniti poštanski sandučić, te tako ostavljati dojam da ste u svom domu

- ne pričajte sa svima da odlazite i ne ostavljajte poruke na telefonskim sekretaricama da ste odsutni

- ne spremajte cvijeće sa balkona i prozora, tako da dajete poruku da ste odsutni

- novac i druge dragocjenosti ne ostavljajte u posudama na kuhinjskim policama, a posebice u spavaćoj sobi (ladice, madraci), jer „lopovi“ najprije traže upravo na tim mjestima

- napišite serijske brojeve vrijednih predmeta ili ih fotografirajte kako bi ih kasnije lakše mogli identificirati

- novac i kreditne kartice ne držite zajedno, a pogotovo ne sa PIN brojevima

- spremite ljestve i druge predmete koje bi provalnici mogli koristiti

- ne zaboravite uključiti alarmni sustav ako ga posjedujete

- ukoliko zateknete počinitelja, ne pokušavajte ga uloviti sami, možda je i naoružan

- u slučaju kaznenog djela, predmete ne spremajte i ne dirajte kako ne biste uništili korisne tragove koji mogu pomoći otkrivanju provalnika, te odmah nazovite policiju na 192 ili PP Ivanić-Grad na 01/2881-111  

 Posebno naglašavamo da je promijenjeno radno vrijeme sa strankama na šalterima upravnih poslova, te je određeno novo ljetno radno vrijeme  od 12. lipnja do 30. rujna 2017. godine i to radnim danom od 07,00 do 14,00 sati, dok za vrijeme vikenda referade upravnih poslova ne rade.

Policijska postaja Ivanić-Grad u cilju poboljšavanja i što boljeg funkcioniranja sa građanima izvješćuje da je za elektronski način komuniciranja u smislu skraćenog prekršajnog postupka, određenih bilo kakvih upita, pohvala, pritužbi, prijava i sl. otvorena e-mail adresa i to [email protected] tako da svi građani mogu putem elektronske pošte ostvarivati komunikaciju sa policijskom postajom, a koja komunikacija će se smatrati pravovaljana te će uposlenici PP na takav način poboljšati komunikaciju i učinkovitost. Isto tako na raspolaganju su brojevi telefona dežurne službe 01/2881-111 i 01/4570-060, referada za upravne poslove 01/4570-068 (voditeljica), skraćeni prekršajni postupak 01/4570-061 te tajnica načelnika PP i načelnik 01/4570-079.