19.06.2017.

Održan 15. Međunarodni nogometni turnir limača – Ivanić 2017.

U subotu 17.lipnja na terenima Sportskog parka Zelenjak održan je 15. Međunarodni nogometni turnir Limača – Ivanić 2017, na kojem je nastupilo 15 ekipa iz Republike Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Pobjednik turnira je ekipa FK Velež iz Mostara koja je u finalu pobijedila domaću ekipu ŠNM NK Naftaš Ivanića sa 3:0. Treće mjesto osvojila je ekipa OFK Crvene Zvezde koja je u utakmici za 3.mjesto pobijedila ekipu NK Garić iz Garešnice. Najboljim igračem turnira proglašen je Mirza Prguda iz FK Velež ( BiH ), najbolji strijelac turnira bio je Kemal Salčin igrač FK Velež ( BiH ), a za najboljeg golmana na turniru proglašen je Petar Klarić golman naše ekipe ŠNM NK Naftaš Ivanića…Bravo!

Turnir je službeno otvoren u 11:00 sati svečanim postrojavanjem svih učesnika turnira. Uvodno sve prisutne pozdravio je voditelj Škole nogometa NK Naftaš Ivanića Zoran Rede, a prigodnim govorom turnir je otvorio gdin. Tomislav Cuvaj Zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić-Grada.

Ovogodišnji 15 po redu nogometni turnir bio je iznimno jak što potvrđuje i imena klubova koji su nastupili – FK Velež iz Mostara ( BiH ), NK Široki Brijeg ( BiH ), OFK Crvena Zvezda ( SRB ) te ekipe NK Junak iz Sinja, NK Dugo Selo, NK Garić iz Garešnice, NK Rugvica, NK Brcko, NK Čazma, NK Sloga Križ i NK Kloštar Ivanić. Uz spomenute ekipe vrijedi spomenuti da su na turniru nastupile 3 ekipe ŠNM Naftaš Ivanića koje su pokazale odličan nogomet i kvalitetu rada naše škole nogometa. Potvrda toga je odličan nastup ekipe NK Naftaš Ivanića-I koja je u četvrtfinalu pobijedila ekipu Širokog Brijega, u polufinalu Crvenu Zvezdu gdje je nakon izjednačene borbe i neodlučenog rezultata na kraju utakmice (0:0), ekipa Naftaš Ivanića boljim izvođenjem penala pobijedila ekipu Crvene Zvezde i plasirala se u finale turnira gdje ih je dočekao FK Velež. U finalu je nedostajalo malo snage za domaću ekipu NK Naftaš Ivanića no naši limači pokazali su srčanu borbu i odličan nogomet no ovaj put pobjeda je zasluženo pripala ekipi limača FK Veleža.

Na kraju, turnir je pokazao lijep nogomet i kvalitetu rada svih na turniru prisutnih škola nogometa, a vrijedi napomenuti i odličnu organizaciju turnira što su pohvalili svi učesnici i roditelji koji su glasnim navijanjem bodrili male nogometaše.

PREUZMITE DOKUMENTE: