05.06.2017.

U Ivanić-Gradu održan 9. Međunarodni žabarski karneval

Veselo, šareno, bučno tako bi se mogao opisati ovogodišnji 9. Međunarodni žabarski karneval koji se prošle subote, 3. lipnja, održao u Ivanić-Gradu.

Preko 250 maskiranih karnevalista, odnosno 16 karnevalskih grupa iz Italije, Bolivije, Slovenije i Hrvatske u 19 sati krenuli su sa Sportskog parka Zelenjak prema centralnom gradskom trgu – Trgu Vladimira Nazora. Karnevalu su prisustvovali i predstavnici FECC-a (Federacije europskih karnevalskih gradova) te gosti ,Toni meštar i vicekraljica Riječkog karnevala.

Prije nego što je povorka krenula, u 17 sati, u prostoru Pučkog otvorenog učilišta, sve gostujuće grupe i predstavnike FECC-a primio je zamjenik gradonačelnika g. Željko Posilović koji je tom prilikom u ime organizatora, Fašničke udruga Žaba iz Ivanić-Grada te Gradske uprave svim gostima poželio dobrodošlicu i mnogo dobre zabave.

Ono što im je poželio to im se i ostvarilo jer nakon vesele povorke i predstavljanja svih karnevalskih skupina zabava se nastavila do ranih jutarnjih sati uz svirku grupe ” Vrijeme ljubavi “.

Z.O.