08.03.2017.

Održano je 3.regionalno prvenstvo Hrvatskog udruženja mažoret timova za sjevernu regiju

U nedjelju 5.ožujka 2017. u Zelini održano je 3.regionalno prvenstvo Hrvatskog udruženja mažoret timova za sjevernu regiju. U Zelinskoj sportskoj dvoranu u 11 sati počeo je svečani defile mažoretkinja kroz dvoranu i postorjavanje, himna te otvorenje turnira.

Regionalnom prvenstvu pristupilo je 11 timova i to Zelinske mažoretkinje – Sveti Ivan Zelina, Plesni klub Barbara – Zagreb, Plesna udruga Ritmokracija – Brdovec, Plesna udruga Magi – Ivanić-Grad, Mažoretkinje grada Kutine, Plesna udruga Stardance – Sisak, Plesna udruga Dijamant – Sisak, Mažoretkinje Dubrovčan –Veliko Trgovišče, DND Budinščina – Budinščina, Belečke mažoretkinje – Belec, Gačanke – Otočac. Natjecanje se odvijalo u kategorijama solo, duo-trio,mini formacije, velike formacije te defile štap, pom pon, zasave i mix. Prvih 5.mjesta u kategorijama solo, duo-trio i mini formacije plasirala su se na državno prvenstvo koje će se održati 27. i 28.svibnja 2017.u Brdovcu, dok su se velike formacije natjecale turnirski.

Mažoretkinje plesne udruge Magi – Ivanić-Grad na regionalno prvenstvo izašle su u 8 kategorija, od kojih su 6 bile za kvalifikaciju na državno prvenstvo za koje su se uspješno plasirale u svih 6 kategorija.

Rezultati:
trio štap kadetkinje – Bokun.Krištić-Polugan 3.mjesto
duo štap seniorke – Jalžečić-Kolarec 5.mjesto
mini formacija štap kadetkinje 5.mjesto
velika formacija štap tradicionalni stil kadetkinje 1.mjesto
velika formacija mix kadetkinje 1.mjesto
solo pom pon – Bokun 1.mjesto
trio pom pon – Krsnik-Kukovačec-Tomiči 1.mjesto
duo pom pon seniorke – Jalžečić-Kolarec 3.mjesto

Trenerica i voditeljica mažoretkinja gđa. Razum izuzetno je ponosna na djevojčice, koje već od ponedjeljka kreću sa pripremama za državno prvenstvo.

 

Portal Volim Ivanić