14.03.2017.

Tjedno izvješće Policijske postaje Ivanić-Grad

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirana su 3 kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti, a radi se o 1 kaznenom djeluPovreda djetetovih prava i 2 kaznenom djelu Povreda dužnosti uzdržavanja. Počinitelji navedenih djela su poznati te su podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.  

Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 72 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 3 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.

Nadalje, u proteklom tjednu dogodile su se 3 prometne nesreće, od čega 2 sa materijalnom štetom i 1 sa lakše ozlijeđenim osobama.

Od strane ove Postaje podnijet je 1 optužni prijedlog za prekršaj iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji.

Obzirom na navedeno policijski službenici PP Ivanić-Grad će i nadalje pojačano vršiti nadzor brzine kretanja vozila na svim cestovnim pravcima kao i nadzor vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola ili droga prema kojima će poduzimati zakonom propisane mjere te i druge mjere koje se odnose na Zakon o sigurnosti prometa na cestama..

Policijska postaja Ivanić-Grad u cilju poboljšavanja i što boljeg funkcioniranja sa građanima izvješćuje da je za elektronski način komuniciranja u smislu skraćenog prekršajnog postupka, određenih bilo kakvih upita, pohvala, pritužbi, prijava i sl. otvorena e-mail adresa i to [email protected] tako da svi građani mogu putem elektronske pošte ostvarivati komunikaciju sa policijskom postajom, a koja komunikacija će se smatrati pravovaljana te će uposlenici PP na takav način poboljšati komunikaciju i učinkovitost. Isto tako na raspolaganju su brojevi telefona dežurne službe 01/2881-111 i 01/4570-060, referada za upravne poslove 01/4570-068 (voditeljica), skraćeni prekršajni postupak 01/4570-061 te tajnica načelnika PP i načelnik 01/4570-079.