25.05.2017.

[VIDEO] Najava 17. Humanitarnog malonogometnog turnira „Sportom protiv droge“

17. Humanitarni malonogometni turnir „Sportom protiv droge“ održat će se od 29. svibnja do 16. lipnja na sportskim terenima hotela Sport u Ivanić-Gradu.

Natjecateljski i humanitarni karakter ovogodišnjeg turnira na press konferenciji održanoj u prostorijama Hotela Sport predstavio je jedan od organizatora i idejni začetnik dr.sc. Mile Marinčić. Glavni cilj turnira je motivirati djecu i mlade na bavljenje sportom što se redovito i postiže budući da svake godine sudjeluje blizu 1000 natjecatelja.

Izdvojeno je kako je tijekom godina pomognuto mnogim ustanovama kao što su Pučka kuhinja Sisačke biskupije, Udruga žena za borbu protiv karcinoma dojke „Sve za nju“, dok će se ove godine pomoći Udruzi Mali princ, a kontakti su ostvareni i s Udrugom za djecu oboljelu od autizma, te s obitelji Lee Mirt, oboljele od teškog oblika cerebralne paralize.

Uz glavni turnir seniora i veterana tradicionalno se održava i srednjoškolski turnir, a novosti ove godine su i turniri prstića i limača, te ženski turnir.

Na press konferenciji prisustvovali su i predstavnici sponzora, zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić- Grada Željko Posilović i direktorica Turističke zajednice Ankica Bešter.

Prijave za turnir traju do sutra, 26. svibnja, a nagradni fond je 50 tisuća kuna.

Siniša Klasić