03.05.2017.

Obilježavanje Međunarodnog praznika rada i VRA “Bljesak”

U Ivanić-Gradu su u ponedjeljak 1. svibnja obilježeni Međunarodni praznik rada i 22. obljetnica VRA Bljesak u organizaciji Grada Ivanić-Grada i Zajednice udruga iz Domovinskog rata Ivanić-Grad.

Vijence su u 9 sati na spomenik poginulim braniteljima iz Domovinskog rata položila izaslanstva Grada, ZUDR-e, obitelji poginulih branitelja, UHDVDR-e, Udruge branitelja Posavine, Udruge Specijalne policije RIS, NK Naftaš-Ivanića i političkih stranaka.

Zatim je u SP Zelenjak pred ispunjenom novom tribinom započeo kulturno-umjetnički program na novom nogometnom terenu s umjetnom travom, u kojem su nastupila gradska kulturno-umjetnička društva, zborovi i mažoretkinje, a otvorio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Šarmantni voditelji programa su bili Štefica Vanjek i Srećko Rastović. Nakon programa je uslijedila tradicionalna podjela graha. Novi nogometni teren su prijateljskom utakmicom otvorili veterani NK Naftaš-Ivanić i NK Rijeke, a druženje je nastavljeno poslijepodne uz tamburaše.

Koliko građanima znače novi sadržaji u SP Zelenjak, šetnica i drugi sadržaji, koji su još u gradnji, vidjelo se po velikom broju onih, koji su tijekom cijelog dana razgledavali ne samo dovršene nove objekte, već i gradilišta.

Svečano obilježavanje 22. obljetnice VRA Bljesak u organizaciji Grada Ivanić-Grada i ZUDR-e Ivanić-Grad se nastavlja u srijedu 3. svibnja u 13,30 sati u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad predstavljanjem rezultata ankete o socioekonomskom i zdravstvenom stanju braniteljske populacije Otoka Ivanića pod naslovom „Branitelji za branitelje – Postani vidljiv“.