07.11.2017.

Gradovima i općinama Zagrebačke Županije 9,7 mil. kuna

Zagrebačka županija dodijelit će gradovima i općinama sa svog područja dodatnih 9,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava za realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi.

Za istu namjenu gradovima i općinama krajem ožujka je već dodijeljeno 15,3 milijuna kuna, međutim rebalansom proračuna osigurano je dodatnih 9,7 milijuna kuna“, izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić jučer prilikom potpisivanja ugovora s gradonačelnicima i načelnicima.

Od spomenutih 9,7 milijuna kuna za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijelit će se 4,9 milijuna kn, dok je za gospodarstvo, odnosno razvoj poduzetničkih zona, energetsku obnovu javnih zgrada i turističku infrastrukturu izdvojeno 2,2 milijuna kn. Za projekte u poljoprivredi, takozvane mjere ruralnog razvoja, kojima se potiče obnova društvenih domova, cesta i područnih škola na ruralnom području dodijelit će se 2,6 milijuna kn.

Grad Ivanić- Grad je primio 511.000 kuna za gospodarenje otpadom i za drugu fazu radova na šetnici uz Lonju, dok je općina Kloštar Ivanić dobila 200.000 kuna za projekt uređenja parkirališta kod groblja u Naftaplinskoj ulici.

Općina Križ je za projekt uređenja sportskog parka u Križu, odnosno ugradnju trajne sportske podloge za vanjske terene dobila 80.000 kuna, a za sanaciju krovišta Društvenog i vatrogasnog doma Velika Hrastilnica 90.000 kuna.

U ime Grada Ivanić- Grada i Općina Kloštar Ivanić i Križ ugovore su potpisali zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj i načelnici Željko Filipović i Marko Magdić.