30.04.2018.

Čestitka gradonačelnika povodom obljetnice VRA "Bljesak" i Praznika rada

Drage Ivanićanke i dragi Ivanićani,

Praznik rada simbolizira borbe za radnička prava i izraz je radničke solidarnosti  i snažno nas podsjeća na potrebu da svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bismo ostvarili jedno od osnovnih prava, pravo na rad.

Međunarodni praznik rada svake nas godine na poseban način podsjeća na važnost i vrijednost rada. Zahvalnost onima koji rade, poštovanje onima koji zasluženo uživaju mirovine minulog rada, skrb za zapošljavanje mladih i svih koji traže posao, jer rad i poduzetništvo ključ su razvoja i napretka društva, a sigurnost posla i pravedna plaća temelj socijalne države.

Uz proslavu Međunarodnog praznika rada obilježiti ćemo i vojno-redarstvenu akciju "Bljesak" kako bi priznali vrijednosti nastale iz naše nedavne hrvatske povijesti te s tim iskustvima i učenjima ispravili buduće povijesne trenutke u cilju razvijanja održivog društva koje poštuje osnovne ljudske vrijednosti.

Dan je to kada je pobijedila istina, hrabrost i požrtvovnost hrvatskih branitelja i njihova bezrezervna ljubav za bližnje i vjekovno ognjište. Hvala stoga svima koji su živote ugradili u temelje neovisne, slobodne i  europske Hrvatske. Hvala svim domoljubima, pripadnicima udruga proisteklih iz domovinskoga rata na nesebičnoj žrtvi za današnju slobodu.

S tim mislima, od srca vam, u svoje osobno ime i ime svih svojih suradnika, čestitam 1. svibnja, Međunarodni praznik rada te 23. obljetnicu vojno-redarstvene akcije „Bljesak" koje ćemo i ove godine proslaviti u našem prekrasnom gradu.

Vaš gradonačelnik

Javor Bojan Leš