17.04.2018.

Tjedno izvješće Policijske postaje Ivanić-Grad (9.4.-15.4.)

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirana su 2 kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti, a radi se o 1 kaznenom djelu Teška krađa, počinjenom od strane nepoznatog počinitelja, te 1 kaznenom djelu Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, za koje djelo je počinitelj poznat te je protiv navedenog podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Protekli vikend provedene su pojačane mjere i radnje s ciljem nadzora prometa usmjerene na nadzor alkoholiziranosti vozača i prekoračenja propisane brzine kojom prilikom je ukupno zatečeno 5 vozača pod utjecajem alkohola i 8 vozača koji su prekoračili propisanu brzinu.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača bicikla u iznosu od 1,99 g/kg te ovim putem apeliramo na bicikliste da poštuju sve prometne propise (vožnja pod utjecajem alkohola, korištenje svjetlosne signalizacije na biciklima, kretanje biciklima po biciklističkim stazama, korištenje reflektirajućih prsluka …), kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Ujedno apeliramo na vozače mopeda i motocikla da poštuju prometne propise poglavito propisanu brzinu, da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti kao i druge prometne propise.

U vremenu od 16. do 22. travnja 2018. godine na području PP Ivanić-Grad provesti će se svakodnevni nadzor brzine kretanja vozila.