23.08.2018.

[VIDEO] Održan 48. Memorijal Stjepan Grgac 🚲

U nedjelju je u Ivanić-Gradu održana 48. cestovna biciklistička utrka Memorijal Stjepan Grgac. Ove godine nastupilo je 110 biciklista iz Slovenije, Mađarske, Srbije, Italije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske u 6 utrka – 3 utrke početnika, te utrke kadeta, juniora i seniora.

Start i cilj utrka u svim kategorijama bio je u Ulici kralja Tomislava u Ivanić-Gradu ispred Doma umirovljenika, a trase utrka su išle preko Graberja Ivaničkog, Križa, Kutine do Garešnice i natrag.

Memorijal je započeo utrkama početnika do 13, 14 i 15 godina.

U kategoriji Početnici do 13 godina na stazi dugačkoj 19, 6 kilometara natjecalo se 12 biciklista. Prvo mjesto osvojio je Luka Škara iz BK Zadar, drugo mjesto Marcel Poznić iz BK Stubaki, a treće mjesto Filip Pečnjak iz BK Rijeka.

U kategoriji Početnici do 14 godina na stazi dužine 20, 6 kilometara natjecalo se 7 biciklista, a najbolji je bio Marcel Krevs iz Perutnine Ptuj. Drugo mjesto je osvojio Jan Tisaj iz BK Rotor Koprivnica, a treće mjesto Danijel Budimir iz BK Fortica.

U kategoriji početnici do 15 godina na stazi dugačkoj 35, 7 kilometara natjecalo se 20 biciklista. Prvo mjesto je osvojio Grega Podlesnik iz Kolesarskog društva Sevnica, drugo mjesto Igor Erdelić iz BK Stubaki, dok je treći bio Ivan Okmažić iz BK Makarska. U ovoj kategoriji se natjecala i članica BK Ivanić Klara Rodeš koja je utrku završila na posljednjem mjestu.

Nakon početnika na stazu su krenuli seniori, juniori i kadeti.

Prvi na cilj stigli su kadeti koji su vozili stazu u dužini od 64,6 kilometara do Popovače i nazad. Uvjerljivo najbrži u konkurenciji 28 vozača bio je Fran Miholjević iz BK Rijeka, dok su nekoliko minuta iza njega zajednički u cilj stigli Slovenci Jaka Špoljar i Gal Glivar, oboje iz Kolesarskog kluba Adria Mobil.

Juniori su vozili 99-kilometarsku stazu do Kutine i natrag, a prvo mjesto u napetoj završnici osvojio je Toni Srbić iz Biciklističkog kluba Zadar. Roko Fržop iz Brdskog biciklističkog kluba Orlov Krug završio je kao drugi, a odmah iz njega u cilj je ušao Jan Trotovšek iz Kolesarskog društva Sevnica.

30 seniora je ponovo vozilo stazu do Garešnice i nazad dugu 139 kilometara koju je dominantno prošao dvojac iz Meridiana Kamen Tima.
Titula pobjednika 48. Memorijala Stjepana Grgca pripala je Mateu Frankoviću, a drugo mjestu Emanuelu Kišerlovskom.

S nekoliko kilometara zaostatka za vodećima u cilj je kao treći ušao Mateo Bratić, a svega nekoliko sekundi iza njega drugi domaći vozač, član biciklističkog kluba Ivanić Dario Dovranić.