22.03.2018.

Sat za planet Zemlju!

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, 12. godinu zaredom u cijelome svijetu organizira „Sat za planet Zemlju“. Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, svi građani svijeta, 24. ožujka u 20:30 sati isključe svjetla na jedan sat sa ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima općenito.

U Ivanić-Gradu će i ove godine biti obilježen Sat za planet Zemlju, povodom kojega će se ugasiti javna rasvjeta unutar kruga Savske, Omladinske, Vukovarske i Ulice ruža u trajanju od sat vremena.

Grad Ivanić-Grad je jedan od mnogobrojnih gradova koji će sudjelovati u najvećoj globalnoj akciji na svijetu i na taj način poslati poruku o svjesnosti štetnosti klimatskih promjena te skrenuti pozornost na važnost brige o našem planetu.

U isto vrijeme ugasit će se svjetla u metropolama i gradovima diljem svijeta kao upozorenje na važnost vođenja brige o resursima koje trošimo.

Glavna poruka ovogodišnjeg „Sata za planet Zemlju“ jest „connect2Earth“, povežite se sa Zemljom. Pozivamo građane da se u što većem broju pridruže ovoj najvećoj svjetskoj volonterskoj akciji.