25.05.2018.

5 milijuna kuna bespovratnih potpora za razvoj poduzetništva

Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj vrijedan 5 milijuna kuna za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje poduzetništva u 2018. godini. Natječaj za navedena sredstva otvoren je do 26. lipnja ove godine.

Prijaviti se mogu trgovačka društva, ustanove i obrti subjekti malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva (mikro i mali subjekti, i obrti – srednji subjekti malog gospodarstva) sa sjedištem na području Zagrebačke županije, a koji prijavljuju projekte koji se provode tijekom 2018. godine na području Zagrebačke županije.

Subvencije će se dodjeljivati za početak poslovanja poduzetnika, dok će se kapitalne pomoći dodjeljivati za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti. Maksimalni iznosi bespovratnih potpora, ovisno o mjeri za koju se korisnik prijavljuje, kreću se od 15.000 kn do 100.000 kn.

„Prema podacima Fine, Zagrebačka županija se prema ostvarenim prihodima kod poduzetnika u iznosu od 45,7 milijardi kuna nalazi odmah iza Zagreba“, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić izrazivši nadu da će ove godine interes za potpore biti još veći nego prethodnih godina.

„Županija se trudi osmišljavati svoje programe potpora u sinergiji s realnim potrebama naših poduzetnika, a potvrda tih naših nastojanja došla je i u obliku velike nagrade i priznanja 'Stvaratelji za stoljeća' koju je Zagrebačka županija osvojila ove godine za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi“, podsjetio je Kožić.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti na e-mail [email protected] ili [email protected], broju telefona 01/6009-457 ili osobnim dolaskom u Upravni odjel za gospodarstvo Zagrebačke županije.

Također, kako bi zainteresiranim poduzetnicima olakšali postupak prijave na natječaj, Upravni odjel za gospodarstvo održat će javne konzultacije u prostorijama Zagrebačke županije (dvorana 19) u utorak, 29. svibnja, srijedu, 6. lipnja i petak, 15. lipnja 2018. godine od 9:00 do 11:00 sati. Na konzultacije se nije potrebno prijavljivati, ali je preporuka da se prethodno prouče svi dokumenti vezani uz javni natječaj kako bi poduzetnici dobili konkretne odgovore na svoja pitanja.

Prijave, uvezane i numerirane, dostavljaju se putem pošte preporučeno na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, P.P.  974, 10001 Zagreb ili osobno na navedenoj adresi u pisarnici na 6. katu.