05.06.2019.

Održan 17. Međunarodni nogometni turnir – IVANIĆ 2019.

U subotu i nedjelju 01. i 02. lipnja na terenima Sportskog parka Zelenjak pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije i Grada Ivanić-Grada održan je 17. Međunarodni nogometni turnir limača i prstića – Ivanić 2019, na kojem je nastupilo ukupno 36 ekipa iz Republike Bosne i Hercegovine, Srbije Slovenije i Hrvatske.

U subotu 01. lipnja održan je prvi dio nogometnog turnira za djecu kategorije U-11 ( 2008 godište i mlađi – limači ) na kojem je nastupilo 20 ekipa. Pobjednik turnira u kategoriji U-11 bila je ekipa NK Lokomotiva Zagreb koja je u finalu pobijedila našu ekipu ŠNM NK Naftaš Ivanić rezultatom sa 5:0. Treće mjesto osvojila je ekipa OFK Crvena Zvezda koja je u utakmici za 3.mjesto pobijedila ekipu NK Libertas Novska rezultatom 3:0. Najboljim igračem turnira proglašen je Nikola Radnić igrač NK Lokomotiva Zagreb, najbolji strijelac turnira sa postignutih 10 golova bio je Andrej Petrović igrač OFK Crvena Zvezda , a za najboljeg golmana na turniru proglašen je Dorijan Bublić golman NK Lokomotiva Zagreb…Bravo!

Pobjednici 17. Međunarodnog turnira limača i prstića Ivanić-2019 u kategoriji U-11 ( 2008 godište i mlađi ):
1. NK Lokomotiva Zagreb
2. ŠNM NK Naftaš Ivanić
3. OFK Crvena Zvezda
4. NK Libertas

U nedjelju 02.lipnja održan je drugi dan turnira za djecu kategorije U-9 ( 2010 godište i mlađi – prstići ) na kojem je nastupilo 16 ekipa. Pobjednik turnira u kategoriji U-9 bila je ekipa NK Prigorje Markuševec koja je u finalu pobijedila ekipu Škole nogometa Mali vatreni iz Zagreba rezultatom 5:1. Treće mjesto osvojila je naša ekipa ŠNM NK Naftaš Ivanić koja je u napetoj i izjednačenoj utakmici za 3.mjesto, nakon 0:0 u regularnom remenu, nakon raspucavanja penala pobijedila ekipu NK Sesvetski Kraljevec rezultatom 2:1. Najboljim igračem turnira proglašen je Jakov Hadžić igrač NK Prigorje Markuševec, najbolji strijelac turnira sa postignutih 9 golova bila je igračica NK Prigorje Markuševec Lorena Tomašić, a za najboljeg golmana na turniru proglašen je Luka Prgomet također, golman osvajača turnira NK Prigorje Markuševec …Bravo!

Pobjednici 17.Međunarodnog turnira limača i prstića Ivanić-2019 u kategoriji U-9 ( 2010 godište i mlađi ):
1. NK Prigorje Markuševec
2. ŠN Mali vatreni Zagreb
3. ŠNM NK Naftaš Ivanić
4. NK Sesvetski Kraljevec

U sklopu 17. Međunarodnog nogometnog turnira limača i prstića Ivanić-2019, održavao se i Utješni turnir za ekipe koje su u skupini zauzele 3 i 4 mjesto u skupinama…U Utješnom turniru u kategoriji U-11 ( 2008 godište i mlađi ) pobjednici turnira bili su:
1. NK Sesvetski Kraljevec, 2. NK Čazma, 3. NK Banjole Pula, 4. NK Miklavž (Slovenija).

U Utješnom turniru u kategoriji U-9 ( 2010 godište i mlađi ) pobjednici turnira bili su:
1. NK Dugo Selo,
2. NK Vrbovec,
3. NK Trnski,
4. NK Naftaš Ivanić 2

Turnir je službeno otvoren u subotu 01.lipnja 2019.godine u 14:30 sati svečanim postrojavanjem svih učesnika turnira. Na službenom otvaranju turnira, uvodno sve prisutne pozdravio je Predsjednik ŠNM Naftaš Ivanića Tomislav Abramović, a prigodnim govorom turnir je otvorio gdin. Tomislav Cuvaj Zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić-Grada. Na kraju svakog dana turnira upriličena je podjela medalja i pehara koje su učesnicima uručili Stipo Šimunović Sportski direktor kluba, Gordan Petković Dopredsjednik kluba i Tomislav Abramović Predsjednik ŠNM NK Naftaš Ivanića.

Ovogodišnji 17. po redu nogometni turnir okupio je preko 550 djece i sportskih djelatnika, turnir je bio iznimno jak što potvrđuje i imena klubova koji su nastupili – OFK Crvena Zvezda ( SRB ), ŠN Miklavž ( SLO ), ONŠ Kladuša ( BIH ) te ekipe NK Lokomotiva Zagreb, HNK Gorica, HNK Primorac Biograd, NK Banjole Pula, NK Dugo Selo, NK Vrbovec, NK Prigorje Markuševec, NK Sesvetski Kraljevec, NK Slavonac Lipovljani, NK Moslavina Kutina, NK Sava-Rugvica, NK Čazma, ŠN Mali vatreni, NK Moslavac Popovača, NK Libertas Novska, NK Garić Garešnica, BSK Brezovac, NK Trnski, NK Kloštar Ivanić i NK Sloga Križ. Uz spomenute ekipe vrijedi spomenuti da su na turniru nastupile 4 ekipe ŠNM Naftaš Ivanića koje su pokazale odličan nogomet i kvalitetu rada naše škole nogometa.

Na kraju, možemo zaključiti kako je turnir pokazao lijep nogomet i kvalitetu rada svih na turniru prisutnih škola nogometa. Vrijedi napomenuti i odličnu organizaciju turnira što su pohvalili svi učesnici turnira i roditelji koji su glasnim navijanjem bodrili male nogometaše. Važno je spomenuti kako je klub uz pomoć pokrovitelja turnira, za sve učesnike turnira organizirao ručak i okrijepu u prostorijama Đačkog doma što je sigurno pripomoglo da naši mali nogometaši izdrže cjelodnevne nogometne napore. Prijateljske ekipe iz udaljenih krajeva uspješno smo ugostili i stvarno možemo ponosno istaknuti da je sve prošlo u najboljem redu i da su nam gosti zadovoljni napustili naš Grad.
Podjelom pehara i medalja završio je ovaj 17. Međunarodni nogometni turnir, a svi učesnici pozvani su da i slijedeće godine dođu i sudjeluju na 18. Međunarodnom nogometnom turniru limača Ivanić-2020.