18.03.2019.

PRIJAVA - Zelena čistka 2019. (2. dio)

Poštovani,

pozivamo Vas da nam se i ove godine pridružite u kampanji Zelena čistka u sklopu globalnog pokreta Let's do it World! 

Cilj kampanje je podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada te važnosti očuvanja okoliša, pri čemu svatko od nas ima svoju ulogu.

Već sedmu godinu za redom volonteri iz svih dijelova Hrvatske, ove godine 23. ožujka 2019., u Ivanić-Gradu ćemo se ponovno okupiti, u drugom dijelu, prije bujanja vegetacije, u najvećoj ekološkoj volonterskoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada.

Grad Ivanić-Grad i ove godine traži zainteresirane volontere i volonterke, udruge, institucije i mjesne odbore da se pridruže organizaciji i ostalim aktivnostima u cilju promicanja čistoće okoliša.

Ujedno pozivamo sve građane prijave kritična mjesta i divlja odlagališta, kao i vrstu, količinu otpada, te pristup samoj lokaciji, odnosno cesti kako bi mogli organizirati odvoz krupnog otpada. 

Odlični rezultati Zelene čistke i Plave čistke, u proteklih šest godina, dodatni su poticaj da u 2019. godini budemo još vrijedniji i mnogobrojniji. Količine dosada prikupljenog otpada govore nam o problemu te potrebi daljnje organizacije akcija čišćenja – kako bi građani osvijestili važnost pravilnog zbrinjavanja otpada te učinili Hrvatsku zelenijom.

 

... Jer samo zajedničkim snagama možemo učiniti svijet ljepšim za nas i naše buduće naraštaje…

PREUZMITE DOKUMENTE: