16.11.2020.

Investicijom vrijednom preko 77 milijuna kuna A1 Hrvatska stanovnicima Ivanić Grada, Dugog Sela i lokalnih općina, dovodi internet s brzinama do 100 Mbit/s

Za izgradnju širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije (NGA mreža) temeljene na FTTH tehnologiji (eng. Fiber to the Home) i bežičnim tehnologijama koje će omogućiti brzine internetu do 100 Mbit/s za stanovnike gradova Ivanić-Grad i Dugo Selo te općina Brckovljani, Kloštar Ivanić i Križ, tvrtka A1 Hrvatska će do 2023. godine uložiti preko 77 milijuna kuna. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj temeljem Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., u sklopu Poziva 'Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima'.

Završetkom projekta najnaprednije digitalne tehnologije bit će dostupne za skoro 18.000 korisnika tog područja. Izgradnja počinje u ljeto 2021. godine, a potpuna realizacija očekuje se do kraja 2023. godine.

Kontinuirano ulaganje u modernizaciju telekomunikacijske infrastrukture dio je odgovornosti A1 Hrvatske da kroz digitalizaciju društva postavljaju trendove i donose promjene u načinu rada i življenja. Realizacijom ovog projekta unaprijedit će se korisničko iskustvo te omogućiti nesmetano korištenje naprednih i inovativnih digitalnih proizvoda nužnih za funkcioniranje današnjeg društva, školovanja i rada. Osim povećanja konkurentnosti lokalnog gospodarstva, kvaliteta digitalnih usluga, uz smještajnu i gastronomsku, ima velik utjecaj i na turističku ponudu lokalnog područja.

A1 Hrvatska najmodernijom A1 fiksnom infrastrukturom pokriva više od 550.000 kućanstava u 55 gradova, a prvi u Hrvatskoj su omogućili brzine pristupa internetu i do 1 Gbps na optici.