10.11.2020.

Sazvana koordinacija izvođača radi hitnog saniranja ulica u sklopu radova na projektu izmjene vodovoda

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, održan je sastanak na kojem su uz Gradonačelnika i predstavnike Grada Ivanić-Grada bili predstavnici Županijske uprave za ceste, predstavnici Vodoopskrbe i odvodnje ZŽ, te predstavnik izvođača građevinskih radova ECP d.o.o..

Tema sastanka bila je radovi na izvedbi regionalnog vodoopskrbnog sustava (RVS)  koji se izvode po ulicama u širem i užem središtu Grada Ivanić-Grada, odnosno sanacija asfaltnih površina nogostupa i ulica u Gradu kao i ulica koje su u nadležnosti Županijske uprave za ceste. To se prvenstveno odnosi na ulice A. Vulinca, Savsku ulicu, ulicu Slobode i Sajmišnu ulicu te Dubrovačku ulicu.

Kako je gradonačelnik Javor Bojan Leš konstatirao da radovi na izvedbi RVS-a koji su izvedeni i završeni prije više mjeseci, a prekopi nisu sanirani unatoč mnogobrojnim upozorenjima i zahtjevima od strane Grada, ovom prilikom je upozorio izvođača radova na hitnost i žurnost saniranja – asfaltiranja prekopanih ulica, naglašavajući pri tome veliko osobno nezadovoljstvo, kao i nezadovoljstvo građana Ivanić-Grada. Posebno je naglasio da ukoliko u narednom periodu izvođač radova ne izvrši sanaciju prekopanih ulica, isto će učiniti Grad Ivanić Grad o trošku izvođača radova.

Predstavnik ŽUC-a, gospodin Tomislav Landeka je također izjavio da i oni imaju isti problem na ulicama koje su u njihovoj nadležnosti, te su također upozorili izvođača radova na žurnost sanacije i asfaltiranja prekopa.

Izvođač radova je izjavio da su upoznati sa iznesenom problematikom te će ulice i prekopi u kojima su završeni radovi biti sanirani do 10.12.2020. godine.

Na sastanku je također bilo riječi o skorom početku radova, na izvedbi rotora – kružnog toka na križanju Omladinske ulice i ulice Slobode uz neophodnu koordinaciju izvođača radova RVS-a sa izvođačem radova Rotora. Početak radova se očekuje kroz 20-ak dana i planirano trajanje radova na izvedbi rotora je cca 30-ak dana, ovisno o vremenskim uvjetima.

Razgovaralo se i dogovoreno je da Grad Ivanić Grad, zajedno u suradnji sa Županijskom upravom za ceste pripremi projektni zadatak za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju, tj. rekonstrukciju ceste i izgradnju nogostupa Ivanić-Grad – Opatinec – Tarno, kao i projektni zadatak za prostornim planom predviđenu izgradnju obilazne ceste od Prečnog prema Dubrovčaku. 

Na sastanku je bilo riječi i o radovima na izgradnji novoga mosta u Posavskim Bregima (skretanje prema Trebovcu), kojom prilikom su predstavnici ŽUC-a upoznali prisutne da je u tijeku postupak raspisivanja nabave za odabir izvođača radova.