23.04.2021.

Ministarstvo objavilo Javni poziv za financiranje najamnine za stambeno zbrinjavanje osoba čije su nekretnine stradale u potresu

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je 12. ožujka 2021. godine Javni poziv za financiranje najamnine za stambeno zbrinjavanje osoba čije su nekretnine stradale u potresu.

Tako je svima koji su u hitnim uvjetima zbrinuti, primjerice, u studentskim domovima, kod rodbine ili kod prijatelja, odnosno kod određenog najmodavca, ponuđeno dugoročnije rješenje i bolji uvjeti stanovanja. Sufinanciranje zamjenskoga smještaja trajat će do 1. ožujka 2022. godine svima koji se i dalje ne mogu vratiti u svoje domove.

Zahtjev za odobravanje financiranja najamnine za stambeno zbrinjavanje i pripadajuće isprave dostavljaju se neposredno u Ministarstvo, ili putem pošte na adresu: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ulica Republike Austrije 20, 10000 Zagreb.

Zadnji dan roka za prijavu je 12. svibnja 2021. godine.

Napominjemo kako se je Javni poziv Grada Ivanić-Grada od 15. siječnja 2021. godine ( dostupan na sljedećoj poveznici: /clanci/2021/january/javni-poziv-za-sufinanciranje-najamnine-za-stambeno-zbrinjavanje-osoba-cije-su-nekretnine-stradale-u-potresu-na-podrucju-grada-ivanic-grada/ ), odnosio također na sufinanciranje najamnine za zamjenski stan za građane čije su nekretnine stradale u potresu, na način da Grad Ivanić-Grad sufinancira najamninu za zamjenski stan. U članku 11. istoga Javnoga poziva propisana je obveza građana, kojima Grad Ivanić-Grad odobri sufinanciranje najamnine za zamjenski stan zbog potresa, da se prijave na Javni poziv državnoga tijela kada bude raspisan. U ovome slučaju, to je ovaj Javni poziv Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, stoga upućujemo građane na koje se to odnosi, da se prijave na ovaj Javni poziv Ministarstva za sufinanciranje najamnine za stambeno zbrinjavanje zbog potresa, u suprotnome će im Grad Ivanić-Grad ukinuti navedeno sufinanciranje.

Uz tekst Javnoga poziva, u privitku ove Obavijesti, objavljujemo i Upute o financiranju najamnine, kao i sve potrebne obrasce propisane Javnim pozivom.

Sve dodatne informacije o prijavi na javni poziv mogu se dobiti od strane Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine svakim radnim danom od 8:30 do 12:30 sati na telefon: 01/6448-900 ili na e-mail: [email protected] , a obrasci za prijavu dostupni su i na internetskoj stranici Ministarstva: https://mgipu.gov.hr/obnova-zgrada-ostecenih-potresom-na-podrucju-grada-zagreba-i-krapinsko-zagorske-zupanije/javni-poziv-za-financiranje-najamnine-za-stambeno-zbrinjavanje-osoba-cije-su-nekretnine-stradale-u-potresu/11626 .

PREUZMITE DOKUMENTE: