08.04.2021.

Stop nasilju

Poštovani sugrađani,

zadnjih tjedan dana svjedoci smo pojačanih tenzija upućenih prema sustavu socijalne skrbi, a sve potaknuto slučajem tužne i tragične smrti male djevojčice iz Nove Gradiške.

Nažalost jedan od takvih nemilih slučajeva danas se dogodio u našem Ivanić-Gradu kada je jedan od roditelja, kojemu su izdvojena djeca iz obitelji, fizički nasrnuo na zaštitarku na ulazu u Centar za socijalnu skrb Ivanić Grad.

Apsolutno osuđujem u ime gradske uprave Ivanić-Grada i svoje osobno, takvo ponašanje koje narušava sigurnost djelatnika Centra za socijalnu skrb, ali na žalost i ne doprinosi situaciji u kojoj se djeca te obitelji nalaze.

Sigurnost i budućnost djece moraju biti prioritet svih nas - i kao sugrađana i kao roditelja i kao ljudi. Osuđujem svaku vrstu nasilja, verbalnog ili fizičkog, a najoštrije osuđujem nebrigu, zanemarivanje djece i nasilje nad djecom.

Pozivam sve, da zajedno gradimo tolerantno društvo, bez iskazivanja fizičke agresije i upotrebe sile, te da radimo na smirivanju tenzija koje trenutno postoje u našem društvu. Djeca su najbitnija i u tom pogledu pozivam i roditelje i djelatnike centra za socijalnu skrb diljem RH da to imaju kao prioritet.

 Javor Bojan Leš