02.07.2021.

Obavijest građanima o zahtjevima za obnovu koji se podnose Ministarstvu

Građani koji su samostalno prionuli hitno sanirati štete mogu ostvariti pravo na novčanu pomoć. To se odnosi prvenstveno na građane čije su nekretnine dobile zelenu naljepnicu.

Da bi se ostvarilo pravo na povrat novca valja:

- angažirati ovlaštenog inženjera koji će načiniti elaborat popravka,

- angažirati izvođača radova,

- angažirati ovlaštenoga građevinskog inženjera, odnosno ovlaštenog inženjera strojarstva  (bojler, plinske instalacije),

- čuvati originalne račune,

podnijeti ZAHTJEV za novčanu pomoć ispunjen na OBRASCU 5 (u privitku ove obavijesti).

 

Zahtjev se predaje:

- na adresu: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, „Zahtjev – obnova nakon potresa“, Ulica Republike Austrije 20, 10000 Zagreb ili

-pomoću aplikacije e-Obnova dostupne na poveznici: https://nias.gov.hr/Authentication/Step1 u sustavu e-Građani ili

- putem mobilnog ureda Ministarstva.

 

Rok za predaju zahtjeva je 31. prosinca 2021. godine.

 

Napominjemo kako dosadašnja prijava štete Gradu Ivanić-Gradu nije isto što i podnošenje zahtjeva za obnovu Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, stoga svi oni koji su oštećeni u potresu, pravo na financiranje obnove svojih objekata mogu ostvariti predajom ovoga Zahtjeva za obnovu Ministarstvu na Obrascu 5.

 

O daljnjemu tijeku postupanja u vezi uklanjanja građevina koje su dobile crvene i žute naljepnice, građani će biti pravovremeno obaviješteni.

 

Sve informacije o obnovi zgrada oštećenih potresom te podnošenju zahtjeva mogu se dobiti svakim radnim danom od 9 do 14 sati u Sektoru za provođenje mjera ublažavanja posljedica elementarnih nepogoda Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine na telefon 01/3782 117 ili putem e-pošte: [email protected] te na web-stranici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine dostupne na poveznici: https://mgipu.gov.hr/o-ministarstvu-15/djelokrug/graditeljstvo-98/obnova-zgrada-ostecenih-potresom-na-podrucju-grada-zagreba-krapinsko-zagorske-zupanije-i-u-zagrebackoj-zupaniji-osim-opcina-kravarsko-i-pokupsko/10668 .

PREUZMITE DOKUMENTE: