11.05.2021.

Ivanić-Grad dobiva diplomski studij Protetike, ortotike i robotike u fizioterapiji, jedinstven u Hrvatskoj i Europi, renovira se i Učenički dom

Dekan Visoke škole Ivanić- Grad Mile Marinčić je u emisiji Na Žeravici Obiteljskog radija Ivanić i službeno najavio pokretanje diplomskog studija Protetika, ortotika i robotika u fizioterapiji, čime će studentima preddiplomskog studija biti omogućeno zaokruživanje cjelovitog studija fizioterapije u Ivanić- Gradu.

Specijalizirani diplomski studij Protetika, ortotika i robotika bit će jedinstven u Hrvatskoj ali i na europskoj razini.

Za upis u prvu godinu diplomskog studija u Ivanić- Grad ministarstvu je predloženo 15 redovnih studenata i 20 izvanrednih. Zahtjev je predan Agenciji za znanost i obrazovanje i trenutno Visoka škola čeka akreditacijski postupak. Ukoliko on bude dovršen do srpnja bit će ispunjeni osnovni uvjeti za upis prvih studenata diplomskog studija u akademskoj godini 2021./2022 odnosno već u 11. mjesecu ove godine. Ako će postupak kasniti, postoji mogućnost upisa izvanrednih studenata u siječnju iduće godine no službeno će početak studijskog programa biti kada se upišu prvi redovni studenti.

Dekan Marinčić najavio je i pokretanje novog studijskog programa na Visokoj školi u Ivanić- Gradu i to preddiplomskog stručnog studija Sestrinstva. Visoka škola bi tako ponudila još jedan studij iz područja medicine u Ivanić- Gradu, popularan među mladima ili i vrlo tražen na tržištu rada.

Sva potrebna dokumentacija i dopuštenja Ministarstva i Agencije za znanost i obrazovanje trebali bi biti spremni i dobiveni do početka akademske godine 2022.-2023., kada bi krenuo i za upis prvih 30 redovnih i 20 izvanrednih studenata Sestrinstva.

Također, u planu je pokrenuti i diplomski studij Menadžmenta u zdravstvu koji će u budućnosti biti organiziran u suradnji s Veleučilištem Lavoslav Ružička iz Vukovara.

Novi stručni studij zajedno s diplomskim studijom fizioterapije zahtjevat će proširene kapacitete što bi Visoka škola zajedno s Gradom Ivanić- Gradom kao osnivačem trebala zadovoljiti najavljenom dogradnjom, rekonstrukcijom i opremanjem postojeće zgrade Učeničkog doma u Ivanić- Gradu. (Grad Ivanić-Grad/ori.hr)