21.09.2021.

Subvencija prijevoza studenata u akademskoj godini 2021./2022. - podnošenje zahtjeva i izdavanje potvrda elektronskim putem

Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš donio je Odluku o  nastavku subvencioniranja prijevoza redovitih studenata s prebivalištem na području Grada Ivanić-Grada i u novoj akademskoj godini.

Redovitim studentima koji imaju prebivalište na području Grada Ivanić-Grada sufinancirat će se mjesečne i polumjesečne karte prijevoza željeznicom ili  autobusom, a na relaciji do mjesta studiranja ukoliko je ista manja ili jednaka od 70 kilometara.

Grad Ivanić-Grad sufinancirat će prijevoz željeznicom i autobusom u iznosu od 100 % cijene mjesečne ili polumjesečne studentske karte.

Grad Ivanić-Grad sufinancirat će i javni prijevoz linijama HŽ+ZET i to 100 % cijene kupona mjesečne pretplatne karte ZET+HŽ te 100 % cijene mjesečne priključne karte koja vrijedi uz ZET+HŽ mjesečnu ili godišnju iskaznicu.

Subvencija prijevoza vrijedi za razdoblje od 1. listopada  do  31. prosinca 2021. godine.

Ukoliko student do mjesta studiranja ima mogućnost korištenja prijevoza vlakom i autobusom, Grad Ivanić-Grad sufinancirat će trošak prijevoza jeftinijim prijevoznim sredstvom.

Zahtjev za ostvarivanje prava na subvenciju prijevoza u novoj  akademskoj godini (2021./2022.) studenti podnose Upravnom  odjelu za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvene djelatnosti Grada Ivanić-Grada.

Uz zahtjev je potrebno priložiti:

1) presliku osobne iskaznice ili Uvjerenje o prebivalištu,

2) potvrdu visokog učilišta o redovnom upisu u tekuću akademsku godinu.

Zahtjev se može podnijeti i elektronskim putem (e-mail). Nakon podnijetog zahtjeva, na mail adresu studenta bit će poslane potvrde koje studenti dostavljaju prijevozniku (HŽ/ZET/Čazmatrans).

 

Zahtjev se može preuzeti ovdje te zajedno s prilozima poslati na e-mail: [email protected]

 

Studentima kojima je pravo na subvenciju priznato u protekloj akademskoj godini (2020./2021.) isto vrijedi do 30. rujna 2021. godine.

 

PREUZMITE DOKUMENTE: