04.06.2022.

[GALERIJA] U Ivanić-Gradu svečano otvoren 8. Festival igračaka, uz mimohod olovnih vojnika

U Ivanić-Gradu je u subotu svečano otvoren 8. Festival igračaka, uz mimohod olovnih vojnika, a festival će u nedjelju posjetiti i 60-ak djece iz Ukrajine.

Festival igračaka na jednom mjestu okuplja sve što ima veze s igračkama i igrom.

Za osmo festivalsko izdanje organizatori su ponudili bogat program i iznenađenja za djecu i odrasle, koji ovaj vikend mogu uživati u carstvu igračaka, raznim natjecanjima, kazališnim i mađioničarskim predstavama dječje tematike, zabavnim i edukativnim radionicama te igraonicama.

„Pozivamo svu djecu i njihove roditelje da dođu u Ivanić-Grad i da uživaju u svemu onome što smo im pripremili. Pozivamo ih da uživaju u Festivalu igračaka koji ove godine nudi i razne vodene atrakcije. Ovo je izvrsna prilika da se i veliki i mali zajedno odlično provedu i zabave, jer igra nikada ne umara“, rekao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i pozvao sve da se još sutra pridruže 'šfikanju' u Ivaniću.

Danas je na rasporedu i 12. Međunarodni žabarski karneval, povorka kreće u 18 sati, a potom će se održati i originalni Mantock samba show s bogatim kostimima.

Na karnevalu će prodefilirati više od 400 sudionika iz 24 karnevalske grupe iz Hrvatske, Bosne i Herecegovine, Slovenije, Austrije, Italije i Grčke.

Festival igračaka u nedjelju će posjetiti i djeca iz Ukrajine koja su trenutno smještena na području Vrbovca. Osiguran im je besplatan prijevoz, hrana i korištenje sadržaja, a šezdesetak djece, koji će se u nedjelju proveseliti na festivalu, pratit će prevoditeljica.