22.03.2022.

Poziv građanima za dostavu podataka o neuseljenim stambenim objektima na području Grada Ivanić-Grada u kojima bi se mogao osigurati smještaj raseljenih osoba iz Ukrajine na duži period

U gradskoj upravi Grada Ivanić-Grada 10.3.2022. godine održana je 22. sjednica Stožera civilne zaštite Grada Ivanić-Grada koja je u cijelosti bila posvećena izbjegličkoj krizi i velikom broju raseljenih osoba iz Ukrajine koje su pobjegle i bježe zbog rata koji od 24.2.2022. traje u toj zemlji. S obzirom da je jedan dio raseljenih osoba iz Ukrajine već došao u RH a da je realno očekivati da će broj ukrajinskih izbjeglica koji će u našoj zemlji tražiti utočište i nadalje rasti, Ravnateljstvo civilne zaštite RH-Područni ured civilne zaštite Zagreb obratio se Gradu Ivanić-Gradu sa zahtjevom da prikupi podatke o neuseljenim stambenim objektima na području Grada Ivanić-Grada u kojima bi se mogao osigurati individualni smještaj ukrajinskih izbjeglica na duži period.

Na sjednici je utvrđeno da Grad Ivanić-Grad u svom vlasništvu nema neuseljenih stambenih objekata pa je donesen zaključak da se pozovu građani s područja Grada Ivanić-Grada koji su svom vlasništvu imaju neuseljeni stambeni objekt koji bi mogao poslužiti za ovu namjenu, da se jave i u gradsku upravu dostave slijedeće podatke:

- adresa stambenog objekta (prazna kuća ili stan) koji je useljiv i može biti korišten za dugotrajni smještaj raseljenih osoba iz Ukrajine a koji treba imati: priključke vode, struje i sanitarne uvjete, grijanje, mogućnost pripreme hrane i da bude u urbanoj sredini zbog dostupnosti liječničke skrbi i škola

- ime i prezime vlasnika, kontakt broj i adresa vlasnika stambenog objekta

- okvirni troškovi smještaja (mjesečna najamnina + režijski troškovi).

 

Navedeni podaci dostavljaju se na email adresu: [email protected] a mogu se dostaviti i redovnom poštom ili osobno u gradsku upravu Grada Ivanić-Grada , Park hrvatskih branitelja 1. Sve dodatne informacije moguće je dobiti na broj telefona:01 2831 365 (Mario Biršić)

 

 

                                                   Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Ivanić-Grada:

                                                   Tomislav Cuvaj, bacc.admin.publ.

PREUZMITE DOKUMENTE: