28.02.2023.

Mjesni odbor Trebovec dobiva potpuno uređen društveni i vatrogasni dom

Početkom godine započeli su radovi na adaptaciji društvenog doma, te radovi rekonstrukcije krovišta vatrogasne garaža u naselju Trebovec.

U društvenom domu u potpunosti je uređena unutrašnjost objekta, koju čine ulazni prostor, sala, bina, kuhinja i sanitarni čvor.

U navedenim prostorima, uređenje je obuhvaćalo potpunu rekonstrukciju unutrašnjosti te izvedbu nove završne dekorativne obrade zidova, izvedbu spuštenog stropa u svim prostorijama, ugradnja novih rasvjetnih lampi, nove zidne pločice u kuhinji, novi šank, vodovodna i odvodna instalacija, dok je na podovima unutar objekta u svim prostorijama izveden novi poliuretanski pod.

Sanitarni čvorovi društvenog doma su također u potpunosti obnovljeni, postavljena je nova zidna i podna keramika, nove sanitarije, uređeni su strop i zidovi, a uređena je još jedna prostorija u kojoj su postavljena dva pisoara i umivaonik.

U sklopu radova izvedena je i sanacija propusnog dijela krovišta, čime je Mjesni odbor Trebovec dobio novi lijepi i uređen prostor za održavanje javnih događanja.

Na vatrogasnoj garaži srušeno je staro krovište, gdje će se izvesti nadozidi i napraviti krovište, a sve sa ciljem da se u potkrovlju dobije koristan prostor koji će se u kasnijoj fazi urediti za boravak djelatnika DVD-a. Također izvedeno je novo vanjsko stubište prema potkrovlju, dok je u unutrašnjosti pregrađena zajednička prostorija, gdje je u dobivenom prostoru uređen sanitarni čvor za djelatnike DVD-a.     

Završetak preostalih radova na izvedbi krovišta vatrogasne garaže očekuje se tijekom mjeseca ožujka, a svi radovi financiraju se dijelom iz proračuna Grada Ivanić-Grada, a dijelom sufinanciranim sredstvima Zagrebačke Županije.