16.01.2023.

JAVNI POZIV za predlaganje kandidata za imenovanje predsjednika Etičkog odbora i predsjednika i četiri člana Vijeća časti za provedbu Kodeksa ponašanja članova Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada

KLASA: 024-05/23-02/1

URBROJ: 238-10-01/23-1

Ivanić-Grad, 16. siječnja 2023.

Na temelju članka 35. Statuta Grada Ivanić-Grada (Službeni glasnik Grada Ivanić-Grada, broj 01/21 i 04/22), članka 13. stavka 1. i članka 14. Kodeksa ponašanja članova Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada (Službeni glasnik Grada Ivanić-Grada, broj 05/22), Odbor za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada objavljuje

 

JAVNI POZIV
za predlaganje kandidata za imenovanje predsjednika Etičkog odbora i

predsjednika i četiri člana Vijeća časti za provedbu Kodeksa ponašanja članova Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada

I.

Predmet ovog Javnog poziva je prikupljanje prijava kandidata za imenovanje:

a)    predsjednika Etičkog odbora

b)   predsjednika i četiri člana Vijeća časti.

II.

Etički odbor je tijelo koje nadzire primjenu Kodeksa ponašanja članova Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada (u daljnjem tekstu: Kodeks ponašanja), provodi postupak zbog kršenja odredbi Kodeksa ponašanja na vlastitu inicijativu ili po zaprimljenoj prijavi, predlaže Gradskom vijeću donošenje odluke o usklađenosti postupanja članova Gradskog vijeća s Kodeksom ponašanja, predlaže Gradskom vijeću sankcije za članove Gradskog vijeća za postupanja koja nisu u skladu s odredbama Kodeksa ponašanja te obavlja druge poslove sukladno odredbama Kodeksa ponašanja.

Etički odbor ima predsjednika i dva člana koje imenuje Gradsko vijeće Grada Ivanić-Grada.

Predsjednik Etičkog odbora imenuje se iz reda osoba nedvojbenog javnog ugleda u lokalnoj zajednici.

Predsjednik Etičkog odbora ne može biti nositelj političke dužnosti, niti član političke stranke, odnosno kandidat s liste grupe birača zastupljene u Gradskom vijeću.

III.

Vijeće časti je tijelo koje nadzire provedbu Kodeksa ponašanja u drugom stupnju te odlučuje u drugom stupnju o odlukama Gradskog vijeća o povredama Kodeksa ponašanja članova Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada.

Vijeće časti ima predsjednika i četiri člana koje imenuje Gradsko vijeće Grada Ivanić-Grada.

Predsjednik i članovi Vijeća časti imenuju se iz reda osoba nedvojbenog javnog ugleda u lokalnoj zajednici.

Predsjednik i članovi Vijeća časti ne mogu biti nositelji političke dužnosti, niti članovi političke stranke, odnosno kandidati s liste grupe birača zastupljene u Gradskom vijeću.

IV.

Mandat predsjednika i članova Etičkog odbora i predsjednika i članova Vijeća časti traje do isteka mandata članova Gradskog vijeća.

V.

Predsjednik i članovi Etičkog odbora te predsjednik i članovi Vijeća časti ostvaruju pravo na naknadu za rad i druga primanja sukladno odluci kojom se uređuju naknade  članovima Gradskog vijeća i članovima radnih tijela Gradskog vijeća.

VI.

Javni poziv objavit će se na oglasnoj ploči i službenoj web stranici Grada Ivanić-Grada.

VII.

Javni poziv bit će otvoren 30 dana od dana objave Javnog poziva na oglasnoj ploči i službenoj web stranici Grada Ivanić-Grada.

VIII. 

Prijave s potrebnom dokumentacijom kandidati mogu podnijeti elektronički, putem obrasca koji se nalazi na službenoj web stranici Grada Ivanić-Grada na email adresu: [email protected] ili je dostaviti u pisanom obliku na adresu: Grad Ivanić-Grad, Park hrvatskih branitelja 1, 10 310 Ivanić-Grad s naznakom: „Prijava kandidata za predsjednika Etičkog odbora za provedbu Kodeksa ponašanja članova Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada“ ili „Prijava kandidata za predsjednika/člana Vijeća časti za provedbu Kodeksa ponašanja članova Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada“. 

Navedeni obrazac kandidat obavezno vlastoručno potpisuje. 

Dokumentacija koja se prilaže prijavi uz obrazac:

-    uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (ne starije od 6 mjeseci)

-    izjava kandidata da nije nositelj političke dužnosti, niti član političke stranke, odnosno kandidat s liste grupe birača zastupljene u Gradskom vijeću.

IX.

Nepravodobne prijave i one koje ne ispunjavaju uvjete te nisu podnesene na propisani način neće se razmatrati o čemu će podnositelji biti obaviješteni pisanim putem te na isto nemaju pravo žalbe. 

X. 

Riječi i pojmovi koji imaju rodno značenje bez obzira jesu li u ovom Javnom pozivu korišteni u muškom ili ženskom rodu odnose se na jednak način na muški i ženski rod.

XI. 

U slučaju nejasnoća i dodatnih pitanja kandidati se mogu obratiti Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvene djelatnosti na broj telefona 01 2831-386 ili na e-mail adresu: [email protected].

 

Predsjednik Odbora za izbor i imenovanja: 

Željko Brezovečki Brzi

PREUZMITE DOKUMENTE: