11.01.2023.

SAZIV 15. sjednice gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada

KLASA: 021-01/21-01/1

URBROJ: 238-10-03/1-23-15

Ivanić-Grad, 11. siječnja 2023.

Na temelju članka 63. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada, u svezi članka 45. stavka 2. i članka 64. stavka 3. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada (Službeni glasnik Grada Ivanić-Grada, broj 02/2021)

 

S A Z I V A M

15. SJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA GRADA IVANIĆ-GRADA

 

Sjednica će se održati dana 13. siječnja 2023. godine s početkom u 17,00 sati u Spomen domu Alojz Vulinec, Beliceva 1, Ivanić-Grad.

Prije utvrđivanja konačnog dnevnog reda razmotrit će se zapisnik sa 14. sjednice Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada održane dana 22. prosinca 2022. godine.

Za sjednicu Gradskog vijeća se predlaže sljedeći

 

D N E V N I   R E D :

 

0.    Aktualni sat

-       Informacija komunalnog redarstva o izvršenim nalozima u prethodnom periodu

1.    Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Ivanić-Grada

predlagatelj: gradonačelnik

izvjestitelj: Dražen Hlad, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno planiranje, gospodarstvo i poljoprivredu

2.    Razno

 

OBRAZLOŽENJE UZ SAZIV 15. SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA GRADA IVANIĆ-GRADA:

Sukladno odredbama članka 64. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada (Službeni glasnik Grada Ivanić-Grada, broj 02/2021) uz poziv za sjednicu Gradskog vijeća dostavljaju se materijali o kojima će se voditi rasprava i zapisnik s prethodne sjednice Gradskog vijeća, najkasnije pet dana prije dana održavanja sjednice. Ako postoje opravdani razlozi, koji se moraju posebno obrazložiti, rok dostave poziva može biti i kraći.

Na dnevnom redu 15. sjednice Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada je razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Ivanić-Grada. Sukladno odredbama članka 31. stavaka 5. i 7. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine, broj 20/18, 115/18, 98/19 i 57/22), odluku o raspisivanju javnog natječaja za zakup, za raspoloživo zemljište u vlasništvu države na području jedinice lokalne samouprave, donosi općinsko ili gradsko vijeće općine ili grada na čijem se području zemljište nalazi, nakon dobivanja prethodne suglasnosti Ministarstva poljoprivrede.

Ministarstvo poljoprivrede je dopisom, KLASA: 320-02/22-02/560, URBROJ: 525-06/179-23-3 od 9. siječnja 2023. godine, dalo prethodnu suglasnost na prijedlog Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Ivanić-Grada, čime su se ispunile pretpostavke za razmatranje prijedloga i donošenje ove Odluke na sjednici Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada sukladno odredbama članka 31. stavaka 5. i 7. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine, broj 20/18, 115/18, 98/19 i 57/22).

S obzirom na to da je prijelaznim i završnim odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine, broj 57/22), koji je stupio na snagu 28. svibnja 2022. godine, propisano kako su jedinice lokalne samouprave koje su dobile suglasnost na Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem do stupanja na snagu ovoga Zakona dužne donijeti odluku o raspisivanju javnog natječaja za zakup u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu ovoga Zakona, a s obzirom na to da je prethodna suglasnost Ministarstva poljoprivrede na prijedlog Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Ivanić-Grada dostavljena u Grad Ivanić-Grad 10. siječnja 2023. godine, poziv za 15. sjednicu Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada dostavlja se vijećnicima po žurnom postupku sukladno odredbama članka 45. stavka 2. i članka 64. stavka 3. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada (Službeni glasnik Grada Ivanić-Grada, broj 02/2021).

Vijećnik koji je spriječen sudjelovati u radu sjednice moli se da o tome obavijesti predsjednika Gradskog vijeća ili pročelnika upravnog odjela nadležnog za poslove Gradskog vijeća.

Svoj eventualni izostanak može opravdati na broj telefona +385 (0)1 2831-360.

 

Javnost rada Gradskog vijeća:

Temeljem članka 92. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada (Službeni glasnik Grada Ivanić-Grada, broj 02/21) rad Gradskog vijeća i njegovih tijela je javan.

Građani i najviše po tri predstavnika zainteresiranih pravnih osoba imaju pravo prisustvovati sjednicama Gradskog vijeća i njegovih radnih tijela u skladu s prostornim mogućnostima Grada Ivanić-Grada.

Građani i pravne osobe dužni su pisanim putem najaviti svoju nazočnost, odnosno nazočnost svojih predstavnika na sjednici Gradskog vijeća i njegovih radnih tijela najkasnije tri dana prije održavanja sjednice. U pisanoj obavijesti građani i pravne osobe dužni su navesti ime i prezime osobe koja će prisustvovati sjednici.

Predsjednik Gradskog vijeća odnosno radnog tijela može ograničiti broj građana koji žele prisustvovati sjednici zbog prostornih uvjeta i održavanja reda na sjednici s time da prioritet imaju građani koji su svoju nazočnost najavili ranije.

 

  PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA:

                                                                         Željko Pongrac, pravnik kriminalist

PREUZMITE DOKUMENTE: