30.10.2023.

[GRADSKA SKICA] Gradska skica - Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada - 30.10.2023.

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš se u emisiji Gradska skica portala Volim Ivanić suočio s medijskim prozivkama o naknadama dužnosnika, dakle župana, gradonačelnika i zamjenika.

Zanimljivo je što te benefite ne određuje sami dužnosnici nego pravna služba u suglasnosti s Povjerenstvom za odlučivanje sukoba interesa: oni vrijede za sve službenike gradskih službi.
I dok službenici imaju pravo na petnaestak vrsta naknada, dužnosnicima pripada pravo na pola njih uz jedini plus: korištenje službenog vozila.

Grad Ivanić-Grad je sav u projektima u realizaciji i nastajanju kojima grad poprima priželjkivano lice: od izgradnje i proširenja vrtića, završetka sportske dvorane u Ivanićkom Graberju, planova o uređenju zgrade u kojoj je Gradski muzej do izgradnje igrališta u Posavskim Bregima i Breškoj Zelini te završetka uređenja stare škole u Dubrovčaku Lijevom kao i ugradnji kaskada na rijeci Lonji.

Gradonačelnik govori i o onome što zbunjuje naše građane: izgradnja vodovoda i kanalizacije, raskopane ulice koja čekaju asfaltiranja su u nadležnosti Zagrebačke županije a ne grada Ivanić-Grada.