25.04.2024.

Dječji vrtić Ivanić-Grad završio Eko tjedan s predstavom ‘Veseli kozlići”

Projektni dan Eko škole u sklopu Eko tjedna Dječjeg vrtića Ivanić Grad, održan je s posebnim žarom, kulminirajući 24. travnja 2024. godine predstavom “Veseli kozlići” u Velikoj dvorani POU. Dramska skupina odgojiteljica uspješno je prenijela ključne ekološke poruke kroz ovu obrazovnu i zabavnu dječju predstavu.

Djeca i roditelji popunili su dvoranu, gdje su se zajedno smijali i pljeskali tijekom izvedbi odgojiteljica koje su, prerušene u šarmantne kozliće, istraživale važnost brige o okolišu. Otvorenost predstave za sve posjetitelje bez ikakve naknade potvrdila je da je svijest o očuvanju prirode duboko ukorijenjena u našoj zajednici.

Poseban dio bila je Eko tombola, organizirana kako bi se posjetitelji, osim što će se zabavljati, uključili u prikupljanje dobrovoljnih priloga za udrugu društvo Naša djeca Ivanić-Grad.

Projektni dan nije bio samo prolazni trenutak zabave, već poučno iskustvo koje je ojačalo veze između djece, njihovih obitelji i prirode, potičući ih na razmišljanje o vlastitom utjecaju na okoliš.

Dječji vrtić Ivanić Grad, s ponosom gledajući na uspješno realiziran Eko tjedan, već s nestrpljenjem planira nove aktivnosti kako bi nastavio svoju misiju odgoja svijesti o ekologiji među svojim polaznicima.