12.04.2024.

Potpisani ugovori za podršku korisnicima u projektu “Zaželi jednakost za sve!”

Danas su u prostoru Razvojne agencije IGRA u Ivanić-Gradu potpisani ugovori s devet pružatelja usluga, označavajući službeni početak provedbe projekta “Zaželi jednakost za sve!” koji će trajati 36 mjeseci. Projekt, financiran sa 792.000,00€, 100% iz sredstava europskog socijalnog fonda plus usmjeren je na pružanje pomoći i podrške za 96 osoba starijih od 65 godina i odraslih s invaliditetom iz Ivanić-Grada, Kloštra Ivanića i Križa.

Ovi ugovori omogućit će pružateljima usluga da direktno doprinesu kvaliteti života krajnjih korisnika, pružajući im neophodnu podršku u svakodnevnom životu. Glavni ciljevi projekta uključuju prevenciju institucionalizacije, veće uključivanje u zajednicu, te osiguravanje prava korisnika na život u zajednici.

Zahvaljujući uspješnom korištenju sredstava iz europskih fondova, uspjeli smo osigurati gotovo 800.000 eura za projekt ‘Zaželi jednakost za sve’, koji je planiran za sljedeće tri godine. Ovaj projekt ne samo da će pružiti neophodnu pomoć našim starijim sugrađanima i osobama s invaliditetom, već će i značajno doprinijeti jačanju naše lokalne zajednice. Ponosan sam na jasnu inicijativu našeg grada da osigura financiranje iz EU fondova, što pokazuje našu predanost i učinkovitost u realizaciji projekata koji imaju stvaran utjecaj na živote ljudi. Projekt ‘Zaželi jednakost za sve’ sjajan je primjer kako suradnja i zajednički trud mogu rezultirati konkretnim poboljšanjima za naše najranjivije sugrađane, naglašavajući važnost brige i podrške,” izjavio je gradonačelnik Ivanić Grada, Javor Bojan Leš.

Sanja Mahovlić Vučinić, direktorica Razvojne agencije IGRA, istaknula je važnost projekta te napomenula kako su korisnici o mogućnosti prijave u Projekt bili informirani putem Internet stranica i društvenih mreža Grada Ivanić-Grada i partnerskih općina, putem Obiteljskog radija Ivanić-Grad, portala Volim Ivanić, putem mjesnih odbora, lokalnih udruženja umirovljenika, te putem letka koji je distribuiran u lokalni Dom zdravlja, ambulante, ljekarne i institucije s područja partnerskih JLS-ova.

Projekt ‘Zaželi jednakost za sve!’ pomaže u stvaranju društva u kojem svatko može živjeti i biti aktivan dio svoje zajednice. Cilj je omogućiti svim našim sugrađanima, posebno starijima i osobama s invaliditetom, da budu uključeni i cijenjeni. Projekt uključuje ukupno 96 korisnika (54 Ivanić-Grad, 18 Kloštar Ivanić i 24 Križ). Osim toga, kroz projekt će se zaposliti ukupno 17 osoba (9 Ivanić-Grad, 3 Kloštar Ivanić i 4 Križ) koje će se brinuti o korisnicima, pružajući im neophodnu skrb i podršku u svakodnevnom životu.” izjavila je Jelena Baričević, voditeljica projekta za područje Ivanić-Grada.

Jučer su isti ugovor potpisala 3 pružatelja usluga iz Kloštra Ivanića, dok su ugovore za područje Općine Križ danas potpisala 4 pružatelja usluga potpore. Projekt s provedbom službeno počinje u ponedjeljak, 15. travnja.

Z.O.