16.04.2024.

Vatrogastvo u Ivanić-Gradu ima bogatu tradiciju, odmaralište na otoku Ugljanu “mamac” za djecu i mladež

Vatrogasna zajednica Grada Ivanić-Grada u svome sastavu uz Javnu vatrogasnu postrojbu ima još 11 DVD-ova s više od 1000 vatrogasaca

Pod predsjedanjem predsjednika Darija Kezerića, Vatrogasna zajednica Grada Ivanić-Grada održala je skupštinu na kojoj je podvučena crta pod 2023., ali i najavljene aktivnosti za ovu godinu.

Vatrogasci su lani nastavili s operativnim aktivnostima, ljeto je tako donijelo sanaciju šteta od srpanjskog nevremena, dok su se početkom kolovoza vatrogasci borili s nabujalom Savom. Sve zadaće odrađene su maksimalno profesionalno i odgovorno.

-Godina je bila zahtjevna. Imali smo puno više intervencija nego prethodnih godina- naglasio je predsjednik Vatrogasne zajednice Dario Kezerić, rekavši kako natjecateljske ekipe sudjeluju redovito na županijskim i državnim natjecanjima.

-I tijekom prošle godine nastavili smo opremati Zajednicu vozilima, a kroz Fond solidarnosti novom opremom opremili smo Javnu vatrogasnu postrojbu, kao i naša društva, čime je i operativna spremnost sviju sada puno veća- istaknuo je Kezerić, zahvalivši se Gradu na maksimalnoj podršci za cjelokupno vatrogastvo.

A da Grad ima sluha za vatrogasne potrebe govori i činjenica kako će Ivanić-Grad biti jedini grad koji će u svome vlasništvu imati vatrogasno odmaralište na otoku Ugljanu, koje će vatrogasci moći koristiti kroz cijelu godinu.

-Naša je želja da djecu i mlade ponovno zainteresiramo za vatrogastvo. U tom dijelu imamo igraonice na Festivalu igračaka i Bučijadi. Želeći pridobiti djecu mi ih odvodimo i na razne izlete, a tom dijelu sigurno će nam od pomoći biti i kamp na Ugljenu gdje ćemo moći organizirati ljetovanje za njih- ispričao nam je zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Ivanić-Grada Tomislav Abramović.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš, koji je prisustvovao skupštini koja je održana u Vatrogasnom domu u Donjem Šarampovu istaknuo je kako vatrogastvo u Ivanić-Gradu ima bogatu tradiciju.

-Svaka naša ruralna sredina pa i sam grad imaju svoje dobrovoljno vatrogasno društvo. U Ivanić-Gradu, biti vatrogascem osim tradicije, je i dio kulture i načina života. Vatrogasci su jedna organizirana snaga koja je tu uvijek kada nas zadese nesreće- kazao je Leš, najavivši kako će Vatrogasna zajednica rebalansom proračuna dobiti dodatnih 30 tisuća eura.