27.02.2024.

Svjetski dan kastracije pasa i mačaka: Poziv građanima na odgovorno vlasništvo i brigu o životinjama

Danas, 27. veljače 2024., Grad Ivanić-Grad pridružuje se obilježavanju Svjetskog dana kastracije pasa i mačaka, naglašavajući važnost ovog datuma za lokalne zajednice. S obzirom na rastući broj neželjenih pasa i mačaka koji postaju teret i briga lokalnim zajednicama, Grad Ivanić-Grad aktivno radi na provedbi Zakona o zaštiti životinja i promicanju odgovorne skrbi o životinjama.

Jedna od ključnih aktivnosti Grada Ivanić-Grada je uspostava suradnje s Veterinarskom stanicom Križ d.o.o. te Veterinarskom ambulantom Četiri šape d.o.o. radi pružanja usluga kastracije, cijepljenja, čipiranja te ostalih veterinarskih usluga za vlasničke i pronađene pse i mačke. Čipiranje životinja postavlja se kao preduvjet za financiranje ili sufinanciranje veterinarskih usluga.

U skladu s tim, Grad Ivanić-Grad će u 2024. godini sufinancirati ili financirati veterinarske usluge za maksimalno tri životinje po punoljetnoj osobi. Cijene veterinarskih usluga, uključujući čipiranje, bit će sufinancirane ili financirane u sljedećim iznosima:

Pas (m) – 85 EUR

Pas (ž) – 105 EUR

Mačak – 45 EUR

Mačka – 60 EUR

Građani mogu podnijeti zahtjev za financiranje ili sufinanciranje veterinarskih usluga za svoje životinje putem obrasca koji je dostupan na službenim stranicama Grada. Nakon što se zahtjev zaprimi, Komunalno redarstvo izdat će odobrenje te isto dostaviti u veterinarsku ambulantu na koju je odabrana osoba uputila zahtjev.

 

PREUZMITE DOKUMENTE: