10.06.2024.

Imenovan Trg Berislava Kezelea

U svečanom tonu, u subotu 8. lipnja, “mali trg” u središtu Ivanić-Grada na inicijativu grupe građana i poštovatelja službeno je imenovan u Trg Berislava Kezelea. Ovaj značajan događaj održan je u sklopu gradske manifestacije povodom Dana grada i obilježen je svečanom ceremonijom otkrivanja ploče s nazivom Trga, koju je otkrio gradonačelnik Javor Bojan Leš. Gradonačelnik Leš prigodnim je govorom odao počast ovom zaslužnom građaninu.

Berislav Kezele bio je osoba koja je svojom samozatajnom predanošću ostavila neizbrisiv trag u našem gradu. Godinama je radio u pozadini i samozatajno, ali je svojim radom pridonio mnogim generacijama naših glazbenika. Vodio je zborove, bavio se glazbom, i drago mi je da je danas dobio priznanje koje zaslužuje,” istaknuo je gradonačelnik Leš.

Maestro Berislav Kezele bio je dugogodišnji „spiritus movens“ glazbenog života u Ivanić-Gradu i jedan od prvih profesora glazbe u ivanićkoj glazbenoj školi, svestrani pijanist, orguljaš, aranžer, voditelj puhačkog orkestra, novog sastava velikog mješovitog pjevačkog zbora Posavac, muškog komornog vokalnog sastava, čovjek iznimne energije, velikog znanja i životne vedrine. Berislav Kezele, poznat po svom dugogodišnjem radu u kulturnom i glazbenom životu Ivanić-Grada, bio je drag i cijenjen član zajednice.

“Trg Berislava Kezelea govori o tome da je Ivanić-Grad mala, ali čvrsto povezana zajednica koja cijeni svoje ljude koji svojim radom i predanošću dižu našu sredinu na višu razinu,” dodao je gradonačelnik Leš.

Osim ovog događaja, gradonačelnik Leš je najavio i druge inicijative koje su u tijeku. Među njima se ističe i planirano imenovanje dijela perivoja u Sportskom Parku Zelenjak po dugogodišnjem sportskom djelatniku i dragom sugrađaninu Cvjetku Kralju, kao i inicijativa za priznanje gospodinu Derifaju.

Ivanić-Grad prepoznaje i druge zaslužne građane, svaka inicijativa koja ide u smjeru davanja počasti takvim ljudima je dobrodošla. Na taj način potičemo i druge zajednice da cijene svoje istaknute članove,” naglasio je gradonačelnik Leš.

Ceremonija otkrivanja ploče s imenom Trg Berislava Kezelea završena je s izrazima zahvalnosti i ponosa. “Kao rođeni i vjerni građani ovog grada, ponosni smo na našu iskonsku autentičnost koju ćemo i dalje čuvati,” zaključio je gradonačelnik Leš.

Ovaj događaj potvrđuje da Ivanić-Grad, iako mala sredina, ulaže velike napore u očuvanje svoje kulture i identiteta, te u prepoznavanje i nagrađivanje zaslužnih građana.