19.06.2024.

[VIDEO] Kreće uređenje prve etaže nekadašnjeg krila Učeničkog doma za potrebe Veleučilišta

Danas je u velikoj dvorani Veleučilišta Ivanić- Grad u radove uveden izvođač odabran za uređenje prve etaže nekadašnjeg krila Učeničkog doma.

Radovi na prvom katu uključuju uređenje centralnog stubišta, te 4 predavaonice i kabineta, centralnog hodnika, sanitarnog prostora i čajne kuhinje za studente.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš i dekan Mile Marinčić su pri tom istaknuli kako će ovom investicijom Veleučilište dobiti nove prostore potrebne za kvalitetnu provedbu aktualnih preddiplomskih i diplomskih studija, ali i prijavu novih studijskih programa.

Za izvođača je odabrana tvrtka FEROMIHIN iz Novoselca, koja je i dosad bila angažirana za radove na učeničkom domu, a ugovorena vrijednost je 440.000 eura. Radovi će krenuti idućeg tjedna, a planirani završetak je za 3 mjeseca.

Također, završetkom građevinskih radova, Grad je kao investitor ugovorio i nabavu uredske opreme u vrijednosti 32.000 eura, a

gradonačelnik i dekan su najavili i radove na 2. katu iduće godine čime bi sve tri etaže Veleučilišta bile u potpunosti uređene.

Podsjetimo, tijekom prošle godine su završeni radovi na sanaciji ravnog krova i uređenju prizemlja koji su obuhvaćali uređenje 2 učionice, 2 kabineta za profesore, referade, velike dvorane, knjižnice i sanitarija. Troškovi radova su iznosili 580.000 eura, a Grad je sa dodatnih 70.460 eura financirao informatičku opremu, uredski namještaj i opremu za izvođenje studija fizioterapije i sestrinstva.