25.03.2024.

Proširenje programa produženog boravka u osnovnim školama

U Gradu Ivanić-Gradu je održan sastanak sa predstavnicima osnovnih škola s područja Grada Ivanić-Grada.

Sastanku su pored gradonačelnika Grada Ivanić-Grada, g. Javora Bojana Leša prisustvovali ravnateljica Osnovne škole Stjepana Basaričeka, gđa. Vlatka Koletić, ravnatelj Osnovne škole Josipa Badalića Graberje Ivanićko, g. Damir Adamović, zamjenica ravnatelja Osnovne škole Đure Deželića Ivanić-Grad, gđa. Romana Orlić i zamjenik ravnateljice Osnovne škole Posavski Bregi, g. Daniel Bunjevčević.

Na sastanku se, između ostaloga, razgovaralo o organizaciji produženog boravka u osnovnim školama s područja Grada Ivanić-Grada.

Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada uvodno je istaknuo da Grad Ivanić-Grad, iako nije osnivač osnovnih škola, svake godine u proračunu osigurava sredstva za sufinanciranje programa u osnovnom obrazovanju. Jedan od programa kojeg Grad Ivanić-Grad sufinancira dugi niz godina je program produženog boravka u Osnovnoj školi Stjepana Basaričeka. Osnovna škola Stjepana Basaričeka je ujedno jedina osnovna škola s područja Grada Ivanić-Grada u kojoj se provodi program produženog boravka. U školskoj godini 2023./2024. u program produženog boravka u Osnovnoj školi Stjepana Basaričeka upisano je 75-oro djece od prvog do četvrtog razreda raspoređeno u tri odgojno-obrazovne skupine. Grad Ivanić-Grad sufinancira u cijelosti troškove plaće i naknade plaća s doprinosima na plaće za tri učiteljice koje rade u produženom boravku u Osnovnoj školi Stjepana Basaričeka, kao i ostale rashode ugovorene kolektivnim ugovorom za zaposlenike u javnim službama, za što je u proračunu Grada Ivanić-Grada za 2024. godinu osigurano ukupno 74.100,00 eura.

S obzirom na iskazane potrebe i interes roditelja s upisnog područja Osnovne škole Đure Deželića Ivanić-Grad i Osnovne škole Josipa Badalića Graberje Ivanićko  za organizacijom produženog boravka i u tim školama, Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada najavio je sufinanciranje iz proračuna Grada dvije odgojne skupine produženog boravka u Osnovnoj školi Đure Deželića Ivanić-Grad i jedne odgojne skupine produženog boravka u Osnovnoj školi Josipa Badalića Graberje Ivanićko s početkom školske godine 2024./2025.

Na sastanku se razgovaralo i o drugim planiranim infrastrukturnim projektima u području osnovnog obrazovanja na području Grada Ivanić-Grada, sve u svrhu osiguranja djeci što boljih prostornih i drugih uvjeta za izvođenje nastave, novih igrališta i dodatnih sportskih sadržaja.

O mogućnostima sufinanciranja produženog boravka i planiranim infrastrukturnim projektima u području osnovnog obrazovanja na području Grada Ivanić-Grada, razgovarat će se i sa osnivačem osnovnih škola, Zagrebačkom županijom, zaključno je istaknuo Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada.